NYHETER

NCC Roads og Veidekke tar asfaltjobber for 100 mill hver

Veidekke Industri og NCC Roads deler Østlandet mellom seg etter de to siste anbudsåpningene for asfaltkontrakter i landsdelen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. mars 2014 - 13:43

Med tre kontrakter til hver, ligger NCC Roads an til å få asfaltjobber for Statens vegvesen i region Øst verdt 104 millioner kroner, mens Veidekke trolig henter inn oppdrag for 97 millioner kroner. I tillegg får Skanska og Lemminkainen èn kontrakt hver, etter at Statens vegvesen hadde anbudsåpning på asfaltoppdrag i går og 20. mars.

 

Oppland

På kontrakten som omfatter statlige og fylkeskommunale veger i kommunene Gjøvik, Toten og Land var Veidekke i den enestående situasjonen å være alene om å gi pris. Dermed er de sikret oppdrag som de selv prissatte til 35,7 mill kroner.

På Valdreskontrakten konkurrerte de med Lemminkainen, men med en prisdifferanse på 3,5 mill, blir nok også dette oppdraget Veidekkes med et tilbud på 27,5 mill kroner.

Den tredje Opplandskontrakten omfatter veger fra Lillehammer til Vinstra. Den stikker nok Lemminkainen av med, med en pris på 18,7 mill kroner. De konkurente mot Peab Asfalt og Veidekke Industri.

 

Akershus

Skanska Asfalt sikrer seg i år asfaltkontrakten for Øvre Romerike. I konkurranse med Peab Asfalt, NCC Roads, Veidekke Industri og Lemminkainen la de inn det laveste tilbudet, på 37,8 mill kroner. Høyest lå Lemminkainen med 45,6 mill kroner.

Den andre Romerikskontrakten, som strekker seg fra Oslo-grensa og østover mot Rælingen, går i favør av NCC Roads. Med et tilbud på 33 millioner kroner, ligger de fire millioner foran Lemminkainen og Veidekke. Også Skanska og Peab la inn pris på denne.

Den siste Akershuskontrakten går over hele fylket , og gjelder vegpartier som både trenger ny asfalt og oppgradering av bærelaget. Her er det NCC Roads som nok stikker av med jobben, med en pris på 34, 6 millioner kroner. Den samme jobben skulle Veidekke ha 52 millioner kroner for!  Mellom de to ligger også Skanska og Lemminkainen.

 

Oslo og Østfold

Den ene kontrakten i Østfold som var utlyst i denne runden vil nok gå til Veidekke. Med en pris på 33,4 millioner kroner, ligger de seks millioner foran Skanska, og omtrent syv foran Skanska Asfalt.

Heller ikke i Oslo er det vanskelig å finne anbydere når asfaltkontralkter lyses ut. Den ene for hovedstadsvegene som var utlyst i denne omgang går sannsynligvis til NCC Roads, som med et tilbud på 36,3 millioner kroner ligger lavest.  Deretter følger i stigende prisrekkefølge Lemminkainen, Veidekke, Skanska og Peab.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.