ARKIVNYHETER

NCC/Repstad Anlegg kan få kjempejobb

Et arbeidsfellesskap mellom NCC og Repstad Anlegg fra Søgne ligger svært godt an til å få kontrakten på utbygging av Vågsbygdvegen.
Et arbeidsfellesskap mellom NCC og Repstad Anlegg fra Søgne ligger svært godt an til å få kontrakten på utbygging av Vågsbygdvegen. Bilde: Ill.: Statens vegvesen

Vegvesenet fikk fire anbud på kjempejobben. Veidekke er nest lavest med 631,7 mill. Deretter følger AF Gruppen med 661,6 mill og Skanska med 679,3 mill.

Vedståelsesfristen går ut 13. august, men Vegvesenet tar sikte på å skrive kontrakt før sommerferien. I så fall blir det sannsynligvis anleggstart i august.

Vågsbygdvegen, også kjent som fylkesveg 456 er en to-felts veg som er hovedforbindelsen mellom Kristiansand sentrum og store boligområder sørvest for sentrum. Årsdøgntrafikken på 20 000 klarer den ikke å ta unna på en tilfredsstillende måte.

Nå skal det etableres 2,4 km ny fire-feltsveg. En 1300 meter lang to-løps tunnel inngår i prosjektet, dessuten to ramper med en samlet lengde på 650 meter. Profilet i tunnelløpene varierer fra T 7,5 til T 13.En kort strekning av det sørgående tunnelløpet skal ta trafikken både på fylkesveg 456 og E 39. Entreprisen omfatter også mye arbeid på det øvrige vegnettet.

Prosjekteringen er utført av Norconsult. Høsten 2013 skal trafikken settes på. Hele anlegget skal være komplett våren 2014

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.