PUKK OG GRUS

NCC mener at maskinsand nå kan erstatte naturlig sand som tilslag i betong

Dermed blir miljøet også en vinner, siden natursand er en begrenset naturressurs og en viktig faktor for rent grunnvann.

Fra NCCs vindsikteanlegg i Skien
Fra NCCs vindsikteanlegg i Skien Foto: NCC
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. feb. 2019 - 10:42

NCC har de siste årene jobbet med utvikling av maskinsand fra vaskeanlegg og vindsikteanlegg. Målsettingen har vært å lage en maskinsand med optimale egenskaper i betong samt å utnytte all massen som tas ut i våre steinbrudd. Nå viser prøvestøp med betong at NCC maskinsand har nådd de høye kvalitetskravene vi har jobbet mot.

 

-Får utnyttet 100% av massene vi tar ut

– Vår strategi er å fornye bransjen og tilby de beste og mest bærekraftige løsningene. Denne målsettingen er vi i ferd med å nå ved flere av våre avdelinger. I tiden fremover vil vi investere ytterligere i klassifiseringsanlegg ved våre avdelinger, slik at vi får utnyttet 100% av massene vi tar ut. Etter flere års arbeid er det med begeistring vi kan slå fast at maskinsand nå er en del av vårt produktsortiment», sier direktør for NCC Steinmaterialer i Norge, Frode Jørgensen i en pressemelding fra selskapet.

Prøvestøp av betong med maskinsand har nådd de høye kvalitetskravene, forteller NCC. <i>Foto:  NCC</i>
Prøvestøp av betong med maskinsand har nådd de høye kvalitetskravene, forteller NCC. Foto:  NCC

Ved NCCs vindsikteanlegg i Skien produseres en kubisert maskinsand med helt jevn kurve og svært gode egenskaper i Betong. Mengden finstoff i massen justeres etter kundens ønske. Med jevn kurve og forutsigbar kvalitet fungerer NCC maskinsand fra vindsikteanlegget i Skien bedre enn natursand som tilslag i betong, da man ikke lenger behøver å ta høyde for natursandens variasjoner.

 

Helt jevn kurve og kvalitet

Ved NCCs vaskeanlegg i Bergen og Larvik produseres en maskinsand som er kubisert og har helt jevn kurve og kvalitet. NCC Maskinsand fra vaskeanlegg viser meget gode egenskaper i betong.

Det kommer av at maskinsanden har en fast, men justerbar, mengde finstoff. Etter vaskeprosessen setter NCC sammen en kurve i et blandeverk og leverer en ferdig kalibrert maskinsand etter kundens ønske.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.