NYHETER

NCC leder jevn kamp om milliardjobb

Det er jevn kamp om en kjempekontrakt på prosjektet riksveg 4 Hadeland. Fire entreprenører har gitt anbud. Lavest av dem ligger NCC, som vil ha 1,117 milliarder kroner for jobben.

Krysset på Jaren hvor riksveg 4 møter fylkesveg 50 blir bygd om til en rundkjøring over en kulvert. NCC leder kamp en om kontrakten.
(Ill.: Statens vegvesen)
Krysset på Jaren hvor riksveg 4 møter fylkesveg 50 blir bygd om til en rundkjøring over en kulvert. NCC leder kamp en om kontrakten. (Ill.: Statens vegvesen)
31. mai 2013 - 14:05

Nærmest NCC ligger Skanska med et anbud på 1,139 milliarder. Deretter følger Hæhre Entreprenør (1,215 mrd.) og AF Gruppen (1,250 mrd.).

Anbudene gjelder anlegg av fire-felts motorveg over en 9,3 km lang strekning i Gran kommune. Det søndre endepunktet er kommunegrensen mot Lunner, det nordre er Sandvoldkrysset hvor fylkesveg 34 tar av fra riksveg 4. 

Over halvparten av ny riksveg 4 skal gå helt utenom dagens trasé. Lengst i nord er en strekning på et par kilometer hvor nåværende riksveg 4 blir utvidet fra to til fire felt.

1,7 km av vegen skal gå gjennom Grantunnelen. Det er en toløps tunnel som leder gjennomgangstrafikken utenom kommunesentret i Gran. I dag går riksveg 4 tvers gjennom tettstedet.

På grunn av liten fjelloverdekning får tunnelen et lavbrekk. Vann som renner inn må derfor pumpes ut. For å hindre at tunnelen blir oversvømt ved strømbrudd, blir det sprengt en pumpesump.

Det blir til sammen 16 konstruksjoner på de 9,3 kilometrene. To av dem er kulverter som fører riksveg 4 under rundkjøringer. For øvrig omfatter entreprisen 10 km lokalveger og 1,4 km gang/sykkelveg.

Oppdraget er det største på prosjektet Riksveg 4 Hadeland. Det skal være fullført høsten 2016.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.