NYHETER

NCC lavest på Agjeldtunnelen

NCC har gitt et anbud på 109,1 millioner kroner på Agjeldtunnelen på fylkesveg 60 i Nordfjord. Det er det laveste av fire anbud. Implenia ligger på andreplass med 116,9 mill.

NCC har gode muligheter til å få kontrakten på driving av Agjeldtunnelen, som skal være klar til bruk i september 2014. (Ill.: Statens vegvesen)
NCC har gode muligheter til å få kontrakten på driving av Agjeldtunnelen, som skal være klar til bruk i september 2014. (Ill.: Statens vegvesen)
4. mai 2012 - 15:31

De to siste anbyderne er det danske firmaet E. Pihl & Søn (118,4 mill.) og Birkeland Entreprenørforretning fra Gulen i Sogn (146,1 mill.). Prisnivået er omtrent som ventet.

Agjeldtunnelen blir 930 meter lang. Den skal gå mellom Agjeld og Ugla på sørsiden av Nordfjorden i Stryn kommune.

Hensikten med tunnelen er å erstatte en vegstrekning med svært lav standard. Vegen er så smal at store biler er avhengige av møteplasser for å kunne passere hverandre, og dem er det ikke for mange av.

Oppdraget omfatter driving og sikring av tunnelen, støp av portaler og oppgradering av to dagsoner på 450 og 500 meters lengde på fylkesveg 60 vest for tunnelen. Bygging av 1 100 kvm natursteinsmur inngår også i entreprisen. Elektroarbeidet settes bort senere.

Anlegget blir ikke fullført før i september 2014. Den romslige byggetiden skyldes trafikken. Vegvesenet har satt begrensinger på når man tillater arbeid på vegen.

Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen i egenregi. Alle utgifter dekkes over fylkesvegbudsjettet.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.