ARKIVNYHETER

NCC kjøper Vestfold-entreprenøren Carl C Fon

Jarle Skoglund
14. apr. 2011 - 16:18

Selskapet med base i Vestfold er et meget godt etablert entreprenørselskap med rundt 100 ansatte og en årlig omsetning på ca 220 millioner kroner. Hovedvirksomheten er kommunaltekniske arbeider, veiarbeider samt drift og vedlikehold.

- Dette oppkjøpet er en del av NCCs vekstambisjon og styrker NCC gjennom viktig kompetanse og ressurser. Carl C Fon AS er et sterkt navn i Vestfold og et selskap med solid maskinentreprenørvirksomhet. Gjennom tidligere prosjektsamarbeid kjenner vi selskapet godt, i tillegg til at deres ønske om en satsning i årene framover er sammenfallende med våre. Jeg er derfor meget tilfreds med å kunne ønske de nye medarbeiderne velkommen på NCC-laget, sier administrerende direktør i NCC Construction, Peter Gjørup.God løsning

Daglig leder i Carl C Fon AS, Jarle Hillestad, ser frem til å bli en del av NCC-systemet og til å bidra til NCCs planlagte vekst i anleggsmarkedet.

- Vi er veldig fornøyde med å få NCC som eiere i selskapet. Vi har tidligere samarbeidet i prosjekter, og det var avgjørende for oss at NCC har tilsvarende verdier og vekstambisjoner som Carl C Fon. Dette er en meget god løsning for begge selskap og vi kommer til å bli en spennende aktør i årene som kommer, sier Hillestad.Selvstendig selskap

Carl C. Fon AS vil operere som et selvstendig selskap i bransjen og beholder navnet. De skal opprettholde og styrke sin posisjon i lokalmarkedet, og være med i NCCs satsning på infrastruktur i årene framover.

- Vi har fått den kompetansen og de ressursene i Vestfold som vi ønsket gjennom kjøpet av Carl C Fon AS. Selskapet har gode, kompetente og operasjonelt effektive medarbeidere, med kommersielt fokus. Vi har mye å lære av denne organisasjonen, samtidig som vi vil tilføre kompetanse fra vår organisasjon. Dette blir spennende framover, sier Håkon Tjomsland som har ansvaret for NCC Constructions anleggsvirksomhet i Norge.

Selgere av Carl C Fon AS er Carl Christian Fon, Jarle Hillestad og Terje Nilsen. Endelig avtale om kjøp inngås i løpet av mai og er blant annet betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.