NYHETER

NCC føler seg urimelig behandlet

NCC mener Trondheim kommunes avvisning av selskapet er urettmessig og urimelig. Veidekke tar på sin side avgjørelsen til etterretning.

Foto: NCC
Foto: NCC Bilde: Jenny Gaulitz
Kjell Herskedal
18. apr. 2012 - 12:50

 

NCC, sammen med Veidekke, ble tirsdag avvist som tilbydere til årets asfaltkontrakter i Trondheim. Begrunnelsen for avvisningen er prissamarbeidet mellom NCC og Veidekke i årene 2005-2008 som ikke er ordnet opp i.

 

Vil tenke seg om

-Vi har fått avvisningsbrevet fra Trondheim kommune i dag og vil nå gå gjennom brevet og bruke litt tid på dette, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdahl i NCC til Våre Veger.Han sier at avvisningen er urettmessig og urimelig fordi det etter deres mening ikke er grunnlag for å straffe NCC Roads som selskap for det som har skjedd i Trøndelag.-Både Konkurransetilsynets og vår interne granskning viser at det har pågått et skjult ulovlig samarbeid og markedsdeling i Trøndelag. En person fra NCC Roads har på eget initiativ over flere år hatt et skjult samarbeid med en konkurrent. Dette bryter fullstendig mot vårt verdigrunnlag og konkurranseloven og vi tar sterk avstand fra disse handlingene, sier Heimdahl.

 

Faktum ikke avklart

Han sier at denne saken fortsatt er til behandling hos Konkurransetilsynet. Faktum er ikke avklart og endelig vedtak er ikke fattet.

-Vi noterer at Trondheim kommune bygger sin avvisning på en sak som fremdeles er til behandling.

Hva NCC vil foreta seg i sakens anledning vil først bli klart etter at brevet fra Trondheim kommune er vurdert. Brevet fikk selskapet først onsdag.

-Konsekvensen av det som har skjedd med statlige og kommunale asfaltkontrakter i Trøndelag er at vi har ledig kapasitettil å ta andre oppdrag. Vi har brukbart med jobber i Trøndelag-fylkene og i Trondheim, og har ikke tenkt å trekke oss ut av området, sier Heimdahl.

 

 

Veidekke: Tar avgjørelsen til etterretning

-Veidekke tar Trondheim kommunes avgjørelse til etterretning, sier direktør for kommunikasjon i Veidekke, Kai Krüger Henriksen, til Våre Veger.

I likhet med NCC ble Veidekke avvist som tilbyder til årets asfalteringsprogram på kommunale veger og riks- og fylkesveger i Trondheim.

-Vi hadde naturligvis håpet på et annet utfall enn dette. Nå ser jeg det slik at vi må arbeide for å gjenopprette tillitsforholdet til Trondheim kommune. Så langt har vi gjort det vi kan gjøre i den saken, sier han.

 

Alternative oppgaver

At Veidekke nå er avvist som tilbyder på asfalt både på stamvegnettet i Trøndelag, på fylkesvegene og på de kommunale vegene i Trondheim gjør hverdagen noe mer komplisert i landsdelen enn vanlig for selskapet, medgir Krüger Henriksen. Løsningen blir å satse på alternative oppgaver.

-Fører det som nå skjer til ytterligere nedbemanning?

-Vi har justert oss ned over tid. Bemanningen er noenlunde tilpasset en ny situasjon. Jeg håper vi skal håpndere dette uten en ny nedbemanning, sier Krüger Henriksen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.