ARKIVNYHETER

NCC fikk Dalsfjordsambandet

Distriktssjef Knut Liavaag, Distrikt Spesialprosjekt NCC Construction og Regionvegsjef Olav Ellevset, Statens vegvesen. (Foto: Statens vegvesen).
Distriktssjef Knut Liavaag, Distrikt Spesialprosjekt NCC Construction og Regionvegsjef Olav Ellevset, Statens vegvesen. (Foto: Statens vegvesen). Bilde: Statens Vegvesen
8. sep. 2010 - 13:57

Dalsfjordsambandet skal sørge for en fergefri veg mellom Eikenes i Askvoll kommune og Dale og Sætenes i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane.

Prosjektet NCC Construction nå er tildelt er en av de tre entreprisene i Dalsfjordsambandet. I denne entreprisen inngår bygging av til sammen ca. 5,2 kilometer veg og 4,2 kilometer med tunnel, på begge sider av Dalsfjorden. I tillegg omfattes også etablering av avkjøringer, sideveger samt sprengingsarbeid for fundamentene til hengebrua som skal bygges over selve Dalsfjorden.

- Vi synes dette er en veldig interessant jobb, og gleder oss til å være med på å lage en ny fergefri strekning som vil lette kommunikasjonen mellom Askvoll og Fjaler kommune, sier distriktssjef Knut Liavaag i NCC Construction, Distrikt Spesialprosjekt.

Anleggsarbeidene starter i løpet av september, og NCCs del av prosjektet skal være ferdig i desember 2012. Dalsfjordsambandet skal etter planen stå ferdig sent på høsten 2013.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.