NYHETER

NCC avviser millionbot

Statsadvokaten i Agder har utferdiget en bot på 1.3 mill. kr. til NCC Construction AS etter rasulykken i Arendal sist høst

Jarle Skoglund
9. juni 2005 - 09:47

På eget initiativ har politiet utført et omfattende etterforskningsarbeid, ifølge politiadvokat Leif Aleksandersen ved Arendal Politistasjon. Saken har videre vært innom Økokrim før innstillingen ble oversendt statsadvokaten.

Det konkluderes med at NCC burde reagert tidligere på faresignalene. Og på rastidspunktet var fjellet ikke sikret ferdig etter de anbefalingene NCC hadde hentet inn fra ekspertene. Ut fra straffelovens § 151 blir NCC ilagt boten for å ha opptrådt uaktsomt.

Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i NCC, Øyvind Kvaal, avviser bestemt forelegget.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- I vårt svar til politiet slås det fast at det foreløpig ikke foreligger noe avklaring om hvem som har skylden for raset. NCC er overrasket over at mens byggherre, NCC, faglige rådgivere og involverte forsikringsselskaper fortsatt arbeider med kompliserte tekniske og juridiske ansvarsspørsmål, har politiet allerede konkludert med at NCC har opptrådt uaktsomt.

Kvaal viser også til at NCC har bygd opp igjen vegen som raste ut og anstrengt seg for å begrense ulempene for lokalsamfunnet til et minimum.

- Det er dessuten ikke gitt at det er utvist uaktsomhet av noen part dersom raset ikke kunne vært forutsett på forhånd, avslutter han.

Saken ender dermed opp i rettsapparatet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.