NYHETER

NCC åpnet ny asfaltfabrikk i Rådal

NCC Roads åpnet fredag ny asfaltfabrikk i Rådal utenfor Bergen. Etter en periode med testproduksjon, er fabrikken nå i ordinær produksjon.

26. sep. 2014 - 08:49

Det har vært en lang prosess å få bygget en ny asfaltfabrikk i Rådal. Derfor var distriktssjef Ove Røsland og asfaltdirektør Joar Caspersen i godt humør når de fredag kunne åpne fabrikken for ordinær produksjon. 

Sikrer stabil og miljøvennlig produksjon

Distriktssjef Ove Røsland orienterte om den nye asfaltfabrikken i Rådal utenfor Bergen.– Det er lagt ned en godt stykke arbeid i prosessen med å få på plass en ny fabrikk i Rådal. Jeg er derfor meget godt fornøyd med at vi nå kan tilby våre kunder asfalt fra en topp moderne fabrikk. Vi har med nyetableringen fått en fabrikk som sikrer stabil og miljøvennlig produksjon av asfalt. Og ikke minst sikre arbeidsforhold for transportører og ansatte som jobber på fabrikken, sier direktør for Asfalt, Joar Caspersen.

Caspersen stod for den offisielle åpningen før Ove Røsland stolt kunne vise inviterte gjester rundt på fabrikkområdet.

Røsland har vært ansvarlig for prosjektet og kunne fortelle om en omfattende prosess. Den gamle fabrikken hadde gjort sitt og ny fabrikk var nødvendig. Arbeidet med å rive den gamle fabrikken startet høsten 2013 og grunnarbeider ble gjort før arbeidet med å bygge den nye fabrikken kunne starte i begynnelsen av februar.

 

Hektisk byggeperiode

Det var i følge Røsland korte frister, men med gode og fleksible underentreprenører startet leverandøren av fabrikken - Ammann - monteringen av fabrikken som planlagt.

Etter en hektisk byggeperiode startet testkjøring i begynnelsen av april. Det ble da avdekket en del utfordringer, men dette er nå ryddet opp i og en topp moderne fabrikk står klar for å levere i markedet.

– Vi har en fabrikk som har solid kapasitet og selvfølgelig produserer vi NCC Green Asphalt ved fabrikken, sier Røsland stolt.I perioden frem til den offisielle åpningsdagen 19/9, er det blitt produsert omlag 9000 tonn NCC Green Asphalt eller ca 23 % av den totale produksjonen hittil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.