INDUSTRI

- Navnet kan bli Statoil

Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro vil ha industrielt fokus på diskusjonen om nordområdene. En såkalt tabloidisert debatt vil han ikke være med på.
Konsernsjef Helge Lund i StatoilHydro vil ha industrielt fokus på diskusjonen om nordområdene. En såkalt tabloidisert debatt vil han ikke være med på. Bilde: Per Erlien Dalløkken

Stavanger (NTB): Generalforsamlingen i StatoilHydro kan velge å overse fusjonsavtalens punkt om å velge et nytt navn, mener Arne Selvik, styreekspert ved Administrativt Forskningsfond (AFF) i Bergen.

Står fritt

– Styret i StatoilHydro må foreslå et navn. Det er det bundet til å gjøre. Men styret i StatoilHydro kan be Hydro om å gå med på å se bort ifra dette punktet i fusjonsavtalen, og dermed foreslå Statoil som navn på det nye selskapet, sier Selvik til Dagens Næringsliv.

Han får støtte av Tore Bråthen, professor i forretningsjuss ved BI.

– Styret i StatoilHydro må følge fusjonsavtalens punkt om å komme med forslag til nytt navn på selskapet. Men i utgangspunktet står generalforsamlingen i StatoilHydro fritt til å se bort fra fusjonsavtalen når de skal ta sin beslutning, sier Bråthen til avisa.

Navnespørsmålet skal opp på generalforsamlingen i mai neste år.

StatoilHydro får nytt navn