KRAFT

Navarsete vil revurdere Hardanger

KUN VED NY LØSNING: Liv Signe Navarsete vil gjerne vurdere vedtaket om monstermaster i Hardanger dersom det kommer alternative løsninger de ennå ikke har vurdert.
KUN VED NY LØSNING: Liv Signe Navarsete vil gjerne vurdere vedtaket om monstermaster i Hardanger dersom det kommer alternative løsninger de ennå ikke har vurdert. Bilde: Scanpix
9. aug. 2010 - 07:18

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) åpner for å revurdere byggingen av kraftmaster gjennom Hardanger hvis det kommer ny informasjon som kan verne naturperlen.

Les også: Folket sier nei til kraftlinjer

Nye forslag

Navarsete sier til VG at en eventuell kursendring vil være avhengig av ny informasjon.

Kommunalministeren drar til Hardanger onsdag og sier hun skal ta med seg alle innspill og diskutere dette med statsminister Jens Stoltenberg.

– Det som er interessant, er hvis det skulle komme et forslag vi ikke har gjennomgått. Men det er viktig å vite at vi har sett grundig på mange løsninger i denne saken, uten å finne noe som er bedre, sier hun til avisen.

Viktig for Ap

Også Arbeiderpartiets sentralstyremedlem Odd Kristian Reme mener det er mulig å se på saken på nytt. Til Stavanger Aftenblad sier Reme at kraftstriden kan få betydelige negative konsekvenser for Arbeiderpartiet, både lokalt og nasjonalt.

– Vi har et sterkt ønske om fortsatt å sitte med regjeringsmakten etter stortingsvalget i 2013. For at det skal skje, tror jeg det er nødvendig å lytte litt mer til motstanderne i denne striden, sier Reme.

Han oppfordrer regjeringen til å gå en ekstra runde i forbindelse med debatten om kraftutbyggingen. ©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.