OLJE OG GASS

Navarsete vil diskutere oljesand med Ola Borten Moe

Senterpartileder Liv Signe Navarsete føler seg nødt til å ta en prat med Ola Borten Moe etter olje- og energiministerens uttalelser om canadisk oljesand. Her Borten Moe (t.h.) med Statoils Canada-sjef Lars Christian Bacheri i Conklin, Alberta.
Senterpartileder Liv Signe Navarsete føler seg nødt til å ta en prat med Ola Borten Moe etter olje- og energiministerens uttalelser om canadisk oljesand. Her Borten Moe (t.h.) med Statoils Canada-sjef Lars Christian Bacheri i Conklin, Alberta. Bilde: Scanpix
8. nov. 2011 - 07:17

Moes forsvar for oljesand har skapt bruduljer internt i Senterpartiet.

– Partiprogrammet vårt er klinkende klart. Vi skal jobbe for overgangen til det fornybare samfunnet og også bruke eierskapet staten har til å oppnå det. Jeg har ikke registrert at Ola Borten Moe mener noe annet når vi har diskutert saken. Hva han har sagt og ikke sagt den siste uken må vi få klarhet i når han kommer tilbake, sier Navarsete til Nationen.

Hun sier at hun støtter linjen til Senterungdommen, som i helgen vedtok å ta klar avstand fra oljesand og skifergass.

Ikke enig

Også hos regjeringspartneren Sosialistisk Venstreparti har Moes oljesandforsvar ført til engasjement. Tolv av SVs 19 fylkesledere kommer overfor Nationen med kraftig kritikk av Moes oljesandutspill.

Men Arbeiderpartiet forholder seg rolig til debatten.

– For meg er det helt greit at han uttaler seg personlig. Regjeringen har ikke et ja eller nei-standpunkt til oljesand, men han må få lov til å tenke høyt, sier energi- og miljøpolitisk talsperson Eirin Sund.

– Greit

Heller ikke Aps representanter i energi- og miljøkomiteen lar seg hisse opp.

– Jeg er ikke uten videre enig i det han sier, men synes ikke det er problematisk at han har synspunkter om saken og gir uttrykk for det, sier Torstein Rudihagen.

– Jeg synes ikke dette er kritikkverdig. Jeg oppfatter at han sier vi må se på oljesand som et alternativ. Verden trenger energi og vi må se oss om på alle bauger og kanter etter hvordan vi skal forsyne verden med denne energien, sier Bendiks Harald Arnesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.