ARKIVNYHETER

Navarsete under press

Jarle Skoglund
11. apr. 2007 - 13:15

- Det er ikke for å drive heksejakt, men jeg synes det er naturlig at det får konsekvenser når det gjøres feil. Det skjer for skjelden i offentlig sektor. En del av jobben er å ta ansvaret og da risikerer man at andre må få slippe til om det er store feil og mangler - og det er det her, sier Arne Sortevik (Frp) i transportkomiteen til VG Nett.



Prøvde å stoppe rapporten

FrPs Bård Hoksrud og Arne Sortevik er rasende over at regjeringen prøvde å hemmeligholde rapporten om tilstanden ved norske tunneler.

- Tunnelskandalen bør få konsekvenser for ledelsen i Vegdirektoratet, sier de to FrP-representantene.

- I stedet for å legge opp til meroffentlighet tyr denne regjeringen mer og mer til hemmeligstempling av rapporter. Vi er sjokkerte over at de hemmeligholder rapporter som setter folks liv i fare. Det kan ikke være slik at ubekvemheter skal skjules for befolkningen, sier Sortevik og Hoksrud, som sitter i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité

Nå krever FrP at samferdselsminister Liv Signe Navarsete rydder opp. Partiets tillit til ministeren begynner å bli veldig tynnslitt.

- Nå må den gamle "dødsveien" opprustes umiddelbart og nødvendige sikringstiltak komme på plass, med den økende trafikkmengden som kommer på gamle E18 utover sommeren. Gamle E18 er en dødsfelle, mener de to FrP-politikerne.



Begeret er fullt

Begeret er fullt, konstaterer Høyres Trond Helleland. Med siste tunnelstengning på E18 i Vestfold og rettssakene mot Statens vegvesen, er tillitskrisen åpenbar og det det helt ubegripelig at samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil vente til revidert nasjonalbudsjett med å vurdere å opprette et uavhengig vegtilsyn, sier han.

- Det er en stor taper i denne missæren og det er bilistene. Allerede etter at granskningsrapporten om Hanekleivtunnelen burde vegdirektør Olav Søfteland vurdert sin stilling, mener Helleland. Nå har omfanget av planleggingsslurv nådd et nivå der Navarsete forlengst burde ha trukket konsekvenser for sin etatssjef og ledelsen i regionen. Det er grenser for hva vi kan akseptere av ansvarsfraskrivelse fra en etat, tordner Helleland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.