ARKIVNYHETER

Navarsete: Maksfart framleis 100 km/t

Bilde: SEH
Jarle Skoglund
29. nov. 2007 - 12:27

I si vurdering har departementet lagt vekt på verknadene trafikktryggleik og miljø, mellom anna utslepp av klimagassar. Vurderinga til Samferdselsdepartementet er i hovudsak i tråd med tilråding frå Vegdirektoratet, som har utarbeidd ei omfattande utgreiing om saka.

Forsøksordning med ”dynamiske fartsgrenser”

I eit brev til Vegdirektoratet gjer Samferdselsdepartementet det elles klart at Vegdirektoratet kan opprette ei forsøksordning med såkalla dynamiske fartsgrenser på strekningane E6 nord for Oslo og E18 i Vestfold. - Ei ordning med dynamiske fartsgrenser vil seie at fartsgrensa kan setjast ned når det er vanskelege ver- og føreforhold, høg ulukkesrisiko og ugunstige miljøforhold. Dette kan vere med på å sikre god trafikkflyt og trygg trafikk, seier samferdselsministeren.

100 km/t skal framleis vere den høgaste fartsgrensa for dei to strekningane som blir omfatta av forsøksordninga med dynamiske fartsgrenser, går det fram av brevet frå Samferdselsdepartementet til Vegdirektoratet.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.