IT

Nav risikerer ny milliardsmell

Moderniseringsprogrammet kan bli veldig mye dyrere enn planlagt.

Moderniseringsprogrammet ble lagt ned, men arbeidet ble videreført. Nå ser det ut som om det sprekker med 1,2 milliarder.
Moderniseringsprogrammet ble lagt ned, men arbeidet ble videreført. Nå ser det ut som om det sprekker med 1,2 milliarder. Bilde: Espen Zachariassen
17. des. 2014 - 09:24

Arbeids- og velferdsetaten (Nav) arbeider i disse dager intenst med modernisering.

Torsdag skal planene for resten av moderniseringen legges fram for Arbeids- og sosialdepartementet.

Sprekk

Rammen for arbeidet har vært på 3,3 milliarder kroner.

Men på et møte mandag der Nav-direktør Joakim Lystad og utviklingsdirektør Ingunn Midttun Godal var til stede, ble det opplyst om at rammen som ble lagt i 2010 ikke er tilstrekkelig, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ingen endelige tall, men sitter og regner på ulike alternativer nå. Dette vil ikke bli klart før det skal oversendes departementet, skriver Lystad i en epost til avisen.

Ikke bevilget

Presseavdelingen i Nav understreker at dette gjelder midler som ennå ikke er bevilget av Stortinget. Ifølge Dagens Næringsliv ble det på møtet opplyst at den endelige prisen for et moderne Nav kan bli 1,2 milliarder kroner mer enn opprinnelig antatt.

Det skal pågå diskusjoner internt om hvordan deler av dette kan dekkes inn på det ordinære driftsbudsjettet, slik at tallet som legges fram for departementet torsdag blir mindre dramatisk.

Da det omfattende moderniseringsprogrammet ble godkjent av Stortinget, var planen å bruke 3,3 milliarder kroner mellom 2012 og 2018 på å gjøre alle Navs tjenester digitale og moderne, både ut mot brukeren og for saksbehandlerne i Nav.

Les også:

– Norske IT-investeringer på 16 milliarder kroner er småtteri

NAV betaler 29 millioner kroner for Altinn uten å bruke plattformen

– Toppledere i staten har for dårlig teknologiforståelse  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.