KRAFT

Nasjonal plan for havvind likevel

EU-prosjekt: På 50 meters dyp ble Owec Towers to prototyper installert utenfor kysten av Scotland i 2006. Prototypene leverer strøm til vanninjeksjon på oljefeltet til plattformen Beatrice. Prosjektet er sponset av EUs 6. rammeprogram, og inkluderer et pågående miljøprosjekt som tar for seg effekter på fisk og fugler.
EU-prosjekt: På 50 meters dyp ble Owec Towers to prototyper installert utenfor kysten av Scotland i 2006. Prototypene leverer strøm til vanninjeksjon på oljefeltet til plattformen Beatrice. Prosjektet er sponset av EUs 6. rammeprogram, og inkluderer et pågående miljøprosjekt som tar for seg effekter på fisk og fugler. Bilde: Talisman Energy
Jannicke Nilsen
17. jan. 2008 - 14:02

I oktober i fjor stemte regjeringspartiene ned et forslag fra FrP om å lage en nasjonal strategi for vindkraftproduksjon til havs.

I det nye klimaforliket, som ble vedtatt mellom regjeringspartiene og Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti i dag, har de snudd på flisa.

Les også: Nei til nasjonal plan for havmøller

Forliket slår fast at det skal lages nettopp en slik strategi for kraftproduksjon fra havvindmøller, og andre marine fornybare energikilder.

Elektrifisering

Samtidig skal det opprettes et demonstrasjonsprogram for utvikling og introduksjon av nye fornybare energiteknologier offshore, med en ramme på 150 millioner kroner i neste års statsbudsjett.

I forbindelse med strategien for havvindmøller, skal regjeringen vurdere å opprette et eget senter for forskningsdrevet innovasjon på området samt utrede lovendringer som gjør det mulig å gi konsesjoner langt til havs.

Elektrifisering

Strategien skal også se utplasseringen av havvindmøller i sammenheng med elektrifisering av sokkelen, og vurdere områder hvor potensielle framtidige anlegg kan bygges uten av det kommer i konflikt med fiskerinæringen, andre næringer og miljøet, står det i klimaforliket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.