ENERGI

Nasjonal lånegarantiordning for bedrifter er på plass fra i dag

Ordningen, som settes i verk på grunn av de høye strømprisene, er midlertidig og vil vare ut mars 2023.

Regjeringen varslet i september at en nasjonal lånegarantiordning som følge av de høye strømprisene, var på vei. Den er nå vedtatt av Stortinget og godkjent av EFTAs overvåkingsorgan (Esa).
Regjeringen varslet i september at en nasjonal lånegarantiordning som følge av de høye strømprisene, var på vei. Den er nå vedtatt av Stortinget og godkjent av EFTAs overvåkingsorgan (Esa). Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB
9. nov. 2022 - 09:22

Lånegarantiordningen til næringslivet som følge av de høye strømprisene er klar og operativ fra i dag.

Det skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding onsdag.

– Med denne ordningen skal vi bidra til at strømintensive bedrifter som har likviditetsproblemer som følge av de høye strømprisene, lettere kan få hjelp av banken sin, uttaler næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Regjeringen varslet i september at ordningen var på vei, og den er nå vedtatt av Stortinget og godkjent av EFTAs overvåkingsorgan (Esa).

Det er den statlige forvaltningsbedriften Eksportfinansiering Norge (Eksfin) som gjennom ordningen garanterer for opptil 90 prosent av lånebeløpet som bedriftene mottar. Dermed får bankene en ekstra trygghet og bedriftene får lån de ellers ikke ville fått. Ordningen er midlertidig og vil vare ut mars 2023.

Den nasjonale ordningen gjelder for bedrifter uansett størrelse. De må ha sin virksomhet i Norge og oppfylle kriterier knyttet til strømintensitet og utvikling i strømpris i bedriftens område.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)
Les også

Opposisjonen raser: Regjeringen deler ut 62 oljeletelisenser til 24 selskaper

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.