OLJE OG GASS

Når Bilfinger må redusere med 600 ansatte blir kvinner, lærlinger og eldre beskyttet

En tredjedel av serviceselskapet må gå.

Bilfinger er nødt til å redusere bemanningen med 600 personer. Det tilsvarer en tredjedel av staben. Her er norsk sokkel representert ved Heimdal-plattformen, der Bilfinger har hatt arbeid.
Bilfinger er nødt til å redusere bemanningen med 600 personer. Det tilsvarer en tredjedel av staben. Her er norsk sokkel representert ved Heimdal-plattformen, der Bilfinger har hatt arbeid. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
9. sep. 2014 - 12:51

Det som minner om en avkjøling i oljeøkonomien gir nå kraftige utslag hos oljeservice-bedrifter.

I dag kan Stavanger Aftenblad melde om at 600 ansatte må gå fra ISO-selskapet Bilfinger – tidligere BIS Industrier.

Dette betyr at man reduserer fra om lag 1800 ansatte til 1200.

Les også: Aker Solutions: Slik vil vi unngå oppsigelser

Verner enkelte grupper

Etter hva Teknisk Ukeblad erfarer dreier det seg om 562 arbeidsledere og operatører, i tillegg til om lag 30 fra administrasjonen.

De ansatte i Bilfinger har i dag fått informasjon om kuttingen av stillinger, der det går frem at de som blir berørt får beskjed om dette i løpet av september.

Kriteriene som legges til grunn for hvem som må gå fra serviceselskapet, er etter hva vi erfarer ansiennitet og kompetanse.

I tillegg er det enkelte grupper som blir vernet.

– Det tas hensyn til antall kvinner i utvelgelsen. Videre skal arbeidstakere som er 58 pluss og lærlinger vernes fra utvelgelsen, skal det hete i skrivet til de ansatte.

Også verneombud og tillitsvalgte skal så langt det er mulig vernes fra oppsigelsene.

– Det jobbes med å identifisere de ansatte som blir berørt. Dette blir gjennomført i løpet av september 2014, heter det.

Les også: Ni ganger har North Energy boret etter olje siden 2007. Kun én gang har det gitt penger i kassa

Løpende dialog med fagforeninger

Bilfinger bekrefter nedbemanningen i en melding på sine nettsider. Der går det frem at årsaken til nedbemanningen er at selskapets kunder reduserer aktivitetsnivået.

– Flere av våre store kunder har nylig informert oss om planlagt reduksjon i aktivitetsnivået på flere offshore- og landanlegg som et resultat av reduserte investeringer og budsjettkutt i olje og gassvirksomheten i 2014 og 2015. Det er et sterkt fokus på kostnadsreduksjon og effektiviseringstiltak i alle selskap i hele verdikjeden, heter det i meldingen.

– Bilfinger Industrier har hatt en grundig gjennomgang av aktivitetsplaner og bemanningsbehov, og er nødt til å si opp rundt 600 ansatte innen utgangen av 2014 for å tilpasse organisasjonen til dagens markedssituasjon, heter det videre.

Selskapet opplyser at de er i løpende dialog med fagforeningene for å gjennomføre en best mulig prosess under utvelgelse og avslutning av arbeidsforholdene for de ansatte.

– Vi jobber kontinuerlig for å opprettholde fokus på HMSK og levere sikkert og effektivt til alle våre kunder, skriver Bilfinger.

Les også:

Statoil-direktør «nappet» av omstridt gassturbin fra Sverdrup-modell

Lundin kan sitte på nøkkelen til ilandføring i Finnmark

– Det har vært klondyke de siste årene. I år blir det magre lønnstillegg  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.