Nærmer seg terabyten

Nærmer seg terabyten
  • ikt

Dette skal være tidenes sprang i kapasitetsøkning på harddisker. De største harddiskene hittil for bord-PC-er har ligget på 500 GB.

Harddisken fra Seagate er en Barracuda 7200.10, det siste tallet indikerer hastigheten på disken (7200 o/min).

Og det stopper ikke der: Seagates produktsjef Joni Clark uttaler til telegrambyrået AP at en terabyte (1 TB) skal være på markedet om ikke så alt for lenge.

Snart til Europa

Seagate, som er verdens største produsent av harddisker, skal kommer også om et par uker med like store frittstående harddisker.

AP tipper at prisen på disse i USA vil ligge på rundt 560 dollar. Når de blir tilgjengelig i Europa vites ikke, men det pleier ikke å ta lang tid.

Også denne vil fylles

Hva bruker man så store harddisker til? Vel, en harddisk er som et skap. Ethvert tomrom har en tendens til å fylles igjen. Med nye og mer høyoppløselige kameraer og digitale videokameraer, fylles selv 1 TB opp relativt raskt. 750 GB kan romme omtrent 375 timer med standard opplsning, og 75 timer høyoppløselig video. Eller alle dine 10.000 Elvis-CD-er, rippet til MP3 på standard bitrate.

Da er det godt å vite at Seagate også sørger for ordentlige backup-rutiner med sine produkter, og at de kommer med en fem års garanti.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå