IT

Næringsdepartementet er fornøyd

Næringsdepartementet mener rapporten viser at Altinn er vellykket.

FORNØYD MED ALTINN: Rapporten peker på at Altinn II i all hovedsak er et vellykket prosjekt, mener næringsminister Trond Giskes statssekretær.
FORNØYD MED ALTINN: Rapporten peker på at Altinn II i all hovedsak er et vellykket prosjekt, mener næringsminister Trond Giskes statssekretær. Bilde: Solum, Stian Lysberg
19. mars 2012 - 19:08

– Rapporten peker på at Altinn II i all hovedsak er et vellykket prosjekt, sier næringsminister Trond Giskes statssekretær Halvard Ingebrigtsen på spørsmål fra Teknisk Ukeblad.

Han får med hensikt ikke vite at redaksjonen har fått innblikk i den hemmeligstemplede rapporten.

Skal bli bedre

Spørsmålet til Ingebrigtsen var hvilket inntrykk han har av DNVs «Teknisk Rapport» om Altinn II.

– Både Altinn og Brønnøysundregistrene, som har driftsansvaret, er vi fornøyd med. Men vi er hele tiden opptatt av forbedringer og vil aktivt bidra til det. Det er for tidlig å si hvilke konkrete endringer som skal gjøres, legger han til.

Langsiktig

DNV mener at Altinn må få langsiktige ressurser nok til å kjøre nødvendige tester og utvikle løsningen for å bli stabil nok og takle den kommende trafikkveksten.

Ledelsen i Altinn har tidligere bekreftet overfor Teknisk Ukeblad at situasjonen er vanskelig fordi de ennå må bruke folk og penger på feilretting etter oppstartsproblemene i fjor.

Les mer:

Digital søknad stopper i papirmølla

I kø for digitale tjenester

Ukjent problem

– Jeg kjenner ikke igjen en beskrivelse av at det er ressursmangler hos Altinn. I tillegg til prosjektbudsjettet på en milliard kroner har prosjektet hatt en usikkerhetsavsetning på 115 millioner kroner som skal dekke usikkerhetsmomenter som nå har oppstått, sier statssekretæren i en kommentar.

– Videre bevilgninger kommer år for år, men vi tenker langsiktig rundt dette, lyder Ingebrigtsens vurdering.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.