KRAFT

Nær fire milliarder for Statkraft

Bård Mikkelsen i Statkraft kunne presentere et driftsresultat på nær fire milliarder kroner i første kvartal.
Bård Mikkelsen i Statkraft kunne presentere et driftsresultat på nær fire milliarder kroner i første kvartal. Bilde: Scanpix
Trond Gram
20. mai 2009 - 08:43

Statkraft hadde et driftsresultat på 3,9 milliarder kroner i første kvartal, en forbedring på tre prosent i forhold til samme periode i 2008, sa driftsresultatet endte på 3,8 milliarder.

Forbedringen i driftsresultatet skyldes primært en økning i produksjonen på grunn av nye kraftverk, mens den gjennomsnittlige nordiske systemprisen var på nivå med fjoråret.

TIlfredsstillende resultat

- Statkraft viste et tilfredsstillende driftsresultat i første kvartal med en forbedring i underliggende drift på 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i en pressemelding.

Resultatet er påvirket av overtakelsen av nye aktiva i forbindelse med byttehandelen med E.ON AG ved utgangen av 2008 og konsolideringen av SN Power som datterselskap fra januar i år.

Styrket fornybarposisjon

Han viser til at selskapet også har inngått flere store avtaler og Forbedringen i driftsresultatet skyldes primært en økning i produksjonen på grunn av nye aktiva, mens den gjennomsnittlige nordiske systemprisen var på nivå med fjoråret.

Dette mener Mikkelsen ytterligere har styrket selskapets posisjon som den største produsenten av fornybar energi i Europa

Konsernet hadde brutto driftsinntekter på åtte milliarder kroner i 1. kvartal, en oppgang fra 7,1 milliarder en økning på 12 prosent fra samme periode i fjor. Økningen skyldes primært høyere produksjon som følge av overtakelsen av kraftverk fra E.ON AG.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.