OLJE OG GASS

Nå vil VNG løfte Pil-ressursene

Er i gang med Pil 2, og skal bore Bue.

Administrerende direktør i VNG, Atle Sonesen Foto: Helge Hansen
Administrerende direktør i VNG, Atle Sonesen Foto: Helge Hansen Bilde: HELGE HANSEN/Montag as
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
28. apr. 2014 - 13:41

Det tyske oljeselskapet Verbundnetz Gas – også kjent her på berget som VNG Norge – har nå satt i gang med boringen av Pil 2.

Det er riggen Transocean Arctic som borer for selskapet.

Det var lisenspartner Rocksource som i dag meldte om at boringen er i gang. Dette bekrefter VNG for Teknisk Ukeblad.

– Vi skal først bore Pil 2, og nå ønsker vi å få konstatert at ressursene i funnet er i den øvre delen av ressursanslaget, sier talskvinne Marleen Laschet til Teknisk Ukeblad.

Les også: VNG turte der andre tvilte

Borer til juni

Pil – som ligger i Norskehavet – hadde før boringen et estimat på mellom 20 og 50 millioner fat oljeekvivalenter. Men da boringen av prospektet nærmet seg slutten, ble volumanslaget oppjustert betydelig.

– Nå ligger anslaget på mellom 50 og 170 millioner fat. Vi ønsker å redusere usikkerheten i dette, og håper selvfølgelig at vi blir liggende i den øvre delen av anslaget, sier Laschet.

Ifølge Rocksource kommer boringen av Pil 2 til å vare i om lag 30 dager. Etter dette kommer selskapet til å bore sidesteget Bue i samme lisens.

– Vi regner med å være ferdig med disse boringene rundt midten av juni, sier Laschet.

Les også: Pil og Bue kan være mye større enn antatt

Der andre ikke tør

Etter funnet ble kjent, inviterte VNG Norge pressen til pressekonferanse på riggen som gjorde funnet, Transocean Arctic. Teknisk Ukeblad var med på pressekonferansen, og VNG forklarte at de fant olje der andre hadde gitt opp.

– Jeg tror vi ser ting med nye øyne. Vi har gjort et funn der andre har gitt opp. Andre hadde ikke tro på det vi så. Det gjelder både Statoil som trakk seg ut av feltet, og andre selskaper vi henvendte oss til, og som ikke ønsket å være med. Av og til må vi ha litt ekstra tro og litt ekstra mot. Og her viste VNG at vi var modigere enn de andre, sa administrerende direktør Atle Sonesen til Teknisk Ukeblad.

VNG Norge er operatør for lisens 586, med 30 prosent. Partnerne er Rocksource Exploration Norway med 15 prosent, Spike Exploration med 30 prosent og Faroe Petroleum med 25 prosent.

Les også:

Har funnet 166 millioner fat olje på tre måneder

Rådyr norsk gass gir blodrøde tall

48 selskaper får tilbud om 65 nye utvinningstillatelser på sokkelen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.