MESTA

Nå tar ny-sjefen grep: Slik skal Mesta bli lønnsomt og mer endringsdyktig 

Slanker organisasjonen ved gå fra inndelingen i regioner til landsdekkende forretningsområder.

Administrerende direktør i Mesta,  Marianne B. Røren.
Administrerende direktør i Mesta, Marianne B. Røren. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. des. 2019 - 12:47

Etter et halvår i sjefsstolen til Mesta tar nå administrerende direktør Marianne Bergmann Røren grep. Nylig ble de ansatte informert om planen som skal gjøre det statlig eide entreprenørselskapet til et lønnsomt foretak, 

Tiltakene som iverksettes med effekt 1. februar 2020 er følgende:
  • Drift & Vedlikehold og Anlegg går fra regionbasert organisering til å etableres som landsdekkende forretningsområder med felles mål og ledelse for hele landet
  • Nytt kalkulasjonsteam etableres for å forbedre og lette arbeidet ved anbudsfasene
  • Støttefunksjoner samles i robuste fagmiljøer, herunder Økonomi, Innovasjon og forretningsutvikling, Maskin, Innkjøp, IT, Kvalitet, HR, HMS, bedriftshelsetjeneste og Kommunikasjon.

Endringene omfatter hele landet og gjelder ledelse og administrasjon i Drift & Vedlikehold og Anlegg, samt støttefunksjoner på tvers av Mesta. Endringene vil berøre omlag 40 årsverk, forteller Mesta på sine nettsider.

– Grepene vi nå tar er helt nødvendige for å styrke Mestas konkurransekraft i årene som kommer. Grunnet tap i flere enkeltprosjekter og høye administrasjonskostnader, er ikke lønnsomheten god nok per i dag, og vi må igjennom en endringsprosess. Dette skal sikre høyere kvalitet i anbudsprosessene og ruste organisasjonen for fremtidens utfordringer, sier Bergmann Røren.

De som arbeider på prosjektledernivå og under, inkludert fagarbeidere, berøres ikke av endringen. Mesta Elektro og Mesta Spesialproduksjon blir heller ikke berørt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.