OLJE OG GASS

Nå styrer hun Statoil

Lady Barbara Judge foreslås som styremedlem i Statoil. Hun har i en årrekke hatt høytragende stillinger og verv i USA og Storbritannia. I tillegg til å lede pensjonfondet er Judge blant annet nestleder i styret i australske Forte Energy.
Lady Barbara Judge foreslås som styremedlem i Statoil. Hun har i en årrekke hatt høytragende stillinger og verv i USA og Storbritannia. I tillegg til å lede pensjonfondet er Judge blant annet nestleder i styret i australske Forte Energy. Bilde: Michael Wuertenberg
1. sep. 2010 - 07:59

Statoils bedriftsforsamling valgte tirsdag Lady Barbara Judge inn i selskapets styre. Tidligere Ap-statsråd Bjørn Tore Godal blir også nytt styremedlem.

Tung

Lady Barbara Judge, har flere tunge styreverv og var inntil nylig styreleder i det britiske atomenergibyrået.

Judge, som er utdannet jurist, har både britisk og amerikansk statsborgerskap.

Les også: Amerikansk stjernejurist foreslås til Statoil-styret

Les mer om Judge på Wikipedia.

Fra rådgiververv

Godal har sittet 15 år på Stortinget for Arbeiderpartiet. Mellom 1991 og 2001 hadde han tre perioder som statsråd, nærmere bestemt handels- og skipsfartsminister, utenriksminister og forsvarsminister. Han har også vært norsk ambassadør til Tyskland, og siden 2007 har han vært spesialrådgiver for Utenriksdepartementet.

Ifølge Statoil har han verken aksjer eller lån i selskapet. Han har heller ikke andre styreverv.

Rennemo fortsetter

De to trer inn i Statoils styre 1. september i år. Under tirsdagens bedriftsforsamling ble både styreleder Svein Rennemo og nestleder Marit Arnstad gjenvalgt.

Det samme ble styremedlemmene Roy Franklin, Grace Reksten Skaugen og Jakob Stausholm. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.