BYGG

Nå stenger Oslotunnelen

1. juli 2010 - 10:30

Det er en av de største jernbanesatsingene på lang tid. Og på høy tid, vil mange mene. Iallfall de mange pendlerne som er blitt stående kjøreledning-fast på perrongen de siste årene.

Les saken: Får ny teknologi etter 80 år

Døgnet rundt en måned

To milliarder kroner skal Jernbaneverket bruke fram til 2012 på å fornye og forbedre den nedslitte infrastrukturen mellom Etterstad og Lysaker.

Lørdag 10. juli klokka 13 stenges det for all togtrafikk mellom Oslo og Lysaker, inkludert i Oslotunnelen. Fra da skal opp til 100 arbeidere fra fem-seks forskjellige entreprenører jobbe døgnet rundt i en måned nede i tunnelen.

Dermed blir det buss for dem som til vanlig kjører tog mellom Oslo S og Holmestrand/Gulskogen/Kongsberg fram til mandag 9. august.

Akseltellere

Å etablere mer pålitelige signalanlegg er det overordnede målet for prosjektet.

Blant annet sluttføres arbeidet med å montere landets første strømskinne i taket i tillegg til akseltellere i sporet i Oslotunnelen.

Det er utført en del arbeid i tunnelen nattetid.

Her er TUs bildeserie fra da arbeidene startet: BILDESERIE: Oslotunnelen fra innsiden

Da har de kun hatt 3,5 timer til disposisjon fra siste tog går til første godstog ankommer. Det er lite effektivt når man skal transportere utstyr inn i tunnelen og rigge til for hver gang. Noe som også er bakgrunnen for at JBV har fått tillatelse til å stenge en hel måned.

Oslotunnelen åpnet for 30 år siden og utgjør en del av hovedpulsåren for jernbanen i hele Østlandet. Blir det problemer her, får det konsekvenser for trafikken både vestover og østover, ikke bare i rushtiden.

Stenger Oslotunnelen i én måned

Trafikkavvikling

Stengningen fra 10. juli til 9. august får konsekvenser for trafikkavviklingen for både Flytoget, NSBs lokaltog, Bergensbanen, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.

Mer informasjon om de forskjellige strekningene finnes hos Jernbaneverket , NSB og Flytoget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.