BRUER

Nå starter grunnundersøkelsene for den planlagte firefeltsbrua over Mjøsa

Starter opp grunnundersøkelser nå.

Flåten som skal benyttes rigget med borerigg og tilhørende utstyr. Ved kai i Gjøvik.
Flåten som skal benyttes rigget med borerigg og tilhørende utstyr. Ved kai i Gjøvik. Foto: Nye Veier
4. sep. 2018 - 16:09

Det er Norconsult som er engasjert i oppdraget med å gjøre grunnboringer for å kartlegge grunnforholdene der den nye Mjøsbrua er planlagt. 

– Vi skal skaffe oss mest mulig kunnskap om grunnforholdene før vi går ut i markedet. Slik sikrer vi god kvalitet samtidig som vi reduserer risiko i byggeprosjektet. Med et godt grunnlag tiltrekker vi oss de beste brubyggerne, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet i en melding.

Han peker på at to tredjedeler av brukostnaden kan ligge under vann. 

– Det er alt det vi ikke ser som koster mest. Derfor kan grunnforholdene utgjøre store forskjeller i totalkostnader. Valg av type bru kan også bli påvirket av hvilken type masser vi finner nå som vi skal utføre grunnboringer, prøvetaking og totalsonderinger, fortsetter han. 

Norconsult skal ta prøver fra omtrent 100 borehull i løpet av 70 dager, og oppdraget har en kostnad på rundt 7 millioner kroner. 

Den nye Mjøsbrua blir den dyreste konstruksjonen på utbyggingen av ny E6 mellom Moelv og Øyer. Byggestarten på prosjektet er satt til 2021, mens det etter planen skal stå ferdig i 2025. 

LES OGSÅ: «Hva skjer med tunneler når det store skjelvet kommer?»

LES OGSÅ: Hundrevis av bruer over hele Europa i dårlig stand

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.