IT

Nå snakker de om båndbredde

Bredde: Frem til sommeren skal regjeringen vurdere "hvor bredt" bredbånd norske husstander skal ha tilbud om i framtiden.
Bredde: Frem til sommeren skal regjeringen vurdere "hvor bredt" bredbånd norske husstander skal ha tilbud om i framtiden. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
27. mars 2009 - 06:55

Regjeringen setter i gang et arbeid med å vurdere "hvor bredt" bredbånd norske husstander skal ha tilbud om i framtiden.

Regjeringen legger frem de nye målsettingene i løpet av sommeren, melder Fornyings- og Kommunaldepartementene i en felles pressemelding.

Dekning først

Til nå har myndighetene vært opptatt av et landsdekkende tilbud av fast nettoppkobling, mens det ikke har vært snakket så høyt om kapasitet.

– Regjeringens mål er at folk skal kunne bosette se der de selv ønsker. Hvis vi skal nå dette målet, må folk ha lik tilgang til bredbånd, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Forskjeller

Et estimat viser at 99,8 prosent av folket hadde tilgang til fast eller mobilt bredbånd ved utgangen av 2008.

– Vi vet at det er store geografiske forskjeller i tilgang på båndbredde.Derfor starter vi arbeidet med å definere mål for tilgang til bredere bredbånd, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

Mer vekst

Hun argumenterer med at økt kapasitet gir grunnlag for økt innovasjon, verdiskaping og produktivitet.

Departementene skal nå nedsette en arbeidsgruppe som skal foreslå nye mål for tilbud om bredbånd og vurdere hvordan disse kan realiseres.

Eksterne aktører skal også trekkes inn i arbeidet. De nye målene legges frem i løpet av sommeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.