OLJE OG GASS

Nå skal Titan-funnet avgrenses

RWE Dea skal bruke riggen Leiv Eiriksson til å bore avgrensning på Titan.
RWE Dea skal bruke riggen Leiv Eiriksson til å bore avgrensning på Titan. Bilde: Ocean Rig

RWE Dea Norge har nå startet å bore en brønn på produksjonslisens 420, for å avgrense Titan-funnet.

Utvinnbare oljeekvivalenter er foreløpig beregnet til 12 millioner kubikkmeter. Dette er den første av to brønner selskapet skal bore på PL420 i år, skriver selskapet i en melding.

Det er den halvt nedsenkbare boreriggen Leiv Eiriksson som skal bore brønn 35/9-11 S/A på Titan i Nordsjøen.

– Alt ligger til rette

– Det ble gjort et lovende funn på feltet i 2010. Kompleksiteten i reservoaret gjorde at ny 3D seismikk ble innsamlet i 2012, og deretter tolket før borebeslutning kunne tas, skriver RWE Dea.

Ifølge selskapet skal avgrensningsbrønnen bores på et havdyp på 370 meter og er estimert å ta mellom 60 og 120 dager avhengig av resultat. Primærmålet er Brent-gruppen, ca. 3770 meter under havoverflaten, og sekundærmål er Heather- og Cookformasjonene.

– Alt ligger til rette for en god gjennomføring og forhåpentligvis gode resultater, sier Hugo Sandal, administrerende direktør i RWE Dea Norge.

– Vi påviste olje- og gassforekomster i dette prospektet i 2010, og det vil bli spennende å undersøke funnets utstrekning. Vi har opparbeidet en god geologisk forståelse av dette spennende området i Nordsjøen, som er et av våre kjerneområder, sier han videre.

Les også: Her er alle feltene som planlegges på norsk sokkel

Nytt prospekt

Titan ligger 16 kilometer vest for Gjøa-feltet i Nordsjøen. I 2010 gjorde RWE Dea Norge funn av både olje og gass i brønn 35/9-6 S, med en 435 meter kolonne i Heather-formasjonen, Brent-gruppen, Drake-formasjonen og Cook-formasjonen.

RWE Dea Norge skal bore en ny letebrønn på et annet prospekt i denne lisensen senere i år.

Lisenshavere på Titan (PL420) er RWE Dea Norge (operatør) med 30 prosent eierandel, Statoil Petroleum AS med 40 prosent og Idemitsu Petroleum Norge AS med 30 prosent.

Les også:

Så mye olje og gass er det igjen på norsk sokkel

Fyrte opp Rev for å sende Varg-gass til utlandet

– Bruker dobbelt så lang tid på å bore som for 20 år siden  

Les mer om: