MOBIL

Nå skal du slippe Wi-fi-passord

Snart vil du kunne logge deg på trådløse nettverk uten å oppgi passord.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. juni 2012 - 14:29

Om du noen gang har forsøkt å logge deg på en trådløs sone, for eksempel på en flyplass, vet du at dette kan være litt knotete. Først må du finne riktig nettverk, koble deg til, hente frem en nettside hvor du kan logge deg inn med brukernavnet ditt, eller eventuelt opprette en ny bruker og betale for tilgang.

Dette kan snart være en saga blott. Det jobbes nemlig med å rulle ut offentlig tilgjengelige trådløse nettverk hvor du slipper å oppgi brukernavn. Det hele skal kalles Wi-Fi Certified Passpoint, og benytter i stedet for eksempel SIM-kortet i mobilen din som påloggingsdetaljer.

LES OGSÅ: Slik deler du mobilt bredbånd

Tanken er ikke bare å gjøre det enklere for deg som bruker, men også å hjelpe mobiloperatører med å flytte noe av datatrafikken fra mobilnettet over på Wi-Fi-nettverk.

Automatisk pålogging

I praksis vil mobiltelefonen din og annet støttet utstyr automatisk oppdage tilgjengelige nettverk i nærheten, og koble seg til disse.  Dette vil kreve at både den trådløse sonen og mobiltelefonen din er såkalt Passpoint-certified. I tillegg må du ha et abonnement som gir deg tilgang til forskjellige trådløse soner. 

Det skal også bli mulig å koble seg til andre operatørers trådløse soner, noe som forutsetter at de forskjellige operatørene har roaming-avtaler seg i mellom. 

Det er ventet at de første Wi-Fi Certified Passpoint-sonene vil dukke opp i løpet av første halvår neste år.

LES OGSÅ: Slik unngår du datasmellen i utlandet

Kilde: Wi-Fi.org

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.