BRUER

Nå skal Brevikbrua få tilbake gang- og sykkelfeltet som forsvant for fire år siden

Rv. 354 Breviksbrua var omkjøringsveg for E18 da Bamble- og Kjørholt-tunellene ble oppgradert. Derfor ble gang- og sykkelfeltet fjernet i 2017. Nå kommer det tilbake.

Slik så gang- og sykkelveien på Brevikbrua ut før den måtte fjernes i 2017. Nå kommer den tilbake.
Slik så gang- og sykkelveien på Brevikbrua ut før den måtte fjernes i 2017. Nå kommer den tilbake. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mars 2021 - 13:11

Nå gjør Statens vegvesen det igjen tryggere for mye trafikanter ved å igangsette et omfattende arbeid på brua: Gang- og sykkelfeltet skal bli bredere, og brua skal tåle å være omkjøringsveg for E18.

Les også

Russisk oljeraffineri og Odesa rammet av droneangrep

Et omfattende arbeid

Brevikbrua er en hengebru over Frierfjorden mellom kommunene Bamble og Porsgrunn i Telemark. Brua er 677 meter lang, hovedspennet er 272 meter, og ble bygget i 1962. <i>Foto:   Jarle Skoglund</i>
Brevikbrua er en hengebru over Frierfjorden mellom kommunene Bamble og Porsgrunn i Telemark. Brua er 677 meter lang, hovedspennet er 272 meter, og ble bygget i 1962. Foto:   Jarle Skoglund

- Det er et omfattende arbeid som skal utføres de neste månedene. I tillegg til at gang- og sykkelfeltet blir bredere, må også brua forsterkes for å kunne være omkjøringsveg for E18. Dermed må vi blant annet bytte ut ca. 2 500 nagler med nye bolter. I tillegg skal den forsterkes med ca. to tonn med ulike stålprofiler, forklarer Lars Erik Hegg, byggeleder i Statens vegvesen og ansvarlig for bru-arbeidet.

Breviksbrua skal også overflatebehandles for å bevare den og sikre fremtidig bruk. 9 000 kvadratmeter skal overflatebehandles til sammen sju ganger.

- Eksisterende asfaltdekke skal freses før det legges nytt lag med membran- og asfaltlag. Det midlertidige rekkverket mot gang- og sykkelvegen blir fjernet, og det gamle rekkverket som sto der i 2017 skal remonteres, forteller byggelederen.

Trafikkavvikling under anleggsperioden

Arbeidet med den 676 meter lange brua vil bli utført fra 6. april til 31. oktober i år.

- Fra 6. april vil sørgående trafikk mellom Brevik og Langesund kunne passere over Breviksbrua. Dette gjelder kun kjøretøy som har en totalvekt på inntil åtte tonn. Nordgående trafikk fra Langesund mot Brevik må bruke E18. Alle kjøretøy med totalvekt over åtte tonn må også benytte E18, forteller Hegg.

For de med moped, ATV og traktor vil det bli mulig å krysse brua fra Langesund til Brevik fire ganger i døgnet. Disse tidspunktene er kl. 14, kl. 16, kl. 18 og kl. 20, og disse trafikantene vil bli ivaretatt med manuell dirigering.

Gående og syklister skal kunne passere Breviksbrua gjennom hele anleggsperioden, og det vil være trafikkvakter som passer på ved inn- og utkjøring av maskiner, utstyr og lignende.

Fra mai kan ikke lenger elbilsjåfører kjører lovlig i kollektivfeltet på E18 i Asker og Bærum, på grunn av oppgradering og rehabilitering av to tunneler i Oslo.
Les også

Elbilene kastes ut av kollektivfeltet

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.