MOBIL

Nå ryker terningen

Mobili.no kaster terningkastet på sjøen. Slik er vår nye karakterskala.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mars 2013 - 19:29

Vi i Mobili har siden starten i 2009 som så mange andre norske publikasjoner benyttet den klassiske terningen for å illustrere karakterskalaen vi benytter. Nå føler vi tiden er overmoden for å bytte denne ut med noe annet.

Derfor går vi over til en skala hvor produktene vi tester får en karakter på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er beste mulige karakter. I tillegg gis hvert testprodukt delkarakterer på samme skala, og hovedkarakteren reflekterer disse.

Det er flere grunner til at vi gjør dette.

Mer nyanserte karakterer

Det begynner å gå lang tid mellom hver gang vi tester produkter som er direkte dårlige. Når det gjelder mobiltelefoner er hovedregelen gjerne slik at de fleste havner i det øvre sjiktet, rett og slett fordi det lanseres stadig færre produkter med store feil eller mangler.

Ved å ta steget over til skalaen 1 til 10 blir det enklere å nyansere karakterene over hele spekteret.

Man kan selvsagt alltids argumentere for at vi heller burde utnytte hele 1 til 6-skalaen bedre. Da ville flere produkter fått karakterene 3 og 4. Utfordringen, slik vi ser det, er at terningkastene er så innarbeidet hos folk flest at karakterene 3 og 4 oppfattes som dårlige, nesten uansett hva vi faktisk skriver.

Like vurderinger

Mobili.no eies av Teknisk Ukeblad, som i fjor gikk over til 1 til 10-skala. Mens TU-redaksjonen har vurdert produkter på denne skalaen, har vi benyttet en annen skala. Det tror vi kan oppleves som rotete for leserne.

Vi føler det beste er at vi i så stor grad som mulig vurderer produkter likt. Siden vi føler tiden uansett er moden for å kvitte seg med terningkastet, er det mest ryddig å benytte det som finnes hos vår søsterpublikasjon.

Nytt oppsett på tester

Vi har lenge følt at våre produkttester trenger en oppussing. Vi har alltid hatt som mål å være grundige og detaljerte når vi tester mobiler og andre produkter, og resulatetet har ofte vært at vi skriver noen av de lengste testene i Norge.

For å være tydelig: Vi skal fortsatt være grundige.

Men vi ønsker å korte ned tekstene våre og gjøre dem mer lesevennlige og mer informative. Vi kutter derfor kraftig i sideantall, og samler hoveddelen av testene våre på én side. Enklere for oss, og forhåpentligvis enklere for deg.

Som før skal vi i tillegg servere en kort oppsummering av testen for deg som ønsker et kjapt overblikk. Vi har også en stor oversikt over spesifikasjoner på en egen side, som før.

Du ser det nye testoppsettet i vår test av Sony Xperia Z. Oppsettet er under utvikling, så dette kommer til å ta form noe gradvis den kommende tiden.

Vi har for øvrig allerede brukt den nye skalaen på ett produkt tidligere, da vi testet HP Envy X2.

Vi håper du liker vårt nye testoppsett, og vår nye karakterskala. Vi tar gjerne dine tilbakemeldinger i kommentarfeltet under artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.