MOBIL

Nå kommer telefonen med både Android og Windows

Huawei skal lansere smarttelefon med begge operativsystemene installert.

Huawei har en telefon med både Android og Windows Phone på vei.
Huawei har en telefon med både Android og Windows Phone på vei. Bilde: Huawei/Microsoft/Google (montasje)
Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mars 2014 - 13:59

I høst dukket det opp et rykte om at Microsoft hadde vært i samtaler med HTC om å gi dem muligheten til å lage telefoner med både Android og Windows Phone om bord. Det har senere vist seg at dette trolig var helt reelt, selv om det fortsatt ikke er kjent hva HTC har bestemt seg for.

Tidligere denne måneden ble det kjent at indiske Karbonn Mobile hadde signert en avtale med Microsoft som lar dem lage telefoner med både Android og Windows Phone.

LES OGSÅ: Slik blir Windows Phone 8.1

Huawei har telefon med to operativsystem på vei

Flere produsenter har tydeligvis grepet denne muligheten. Huawei melder nemlig at de har en slik telefon på gang, og den skal lanseres i USA i løpet av andre kvartal. Dette forteller Huaweis markedssjef Shao Yang til Trustedreviews.com.

Den kinesiske produsenten har fortsatt Windows Phone på planen, men Android vil være hovedfokuset. Med begge operativsystemer forhåndsinstallert håper Huawei at det skal bli enklere å selge Windows-telefoner.

Nøyaktig hvordan det vil fungere er uklart. Det kan tenkes du må velge operativsystem når du starter telefonen på nytt, eller det kan være at det vil være mulig å svitsje mellom dem på en eller annen måte.

En uvanlig strategi er det uansett. Hva slags telefon det er snakk om er foreløpig ikke klart, men med tanke på den siste tidens utvikling er det ikke usannsynlig at det er snakk om en relativt billig modell.

LES OGSÅ: Huawei mener alvor med mininettbrett

Vil få Windows ut til flere

Det er tydlig at Microsoft prøver å tenke utenfor boksen når det gjelder å spre Windows Phone-evangeliet sitt til nye brukere. De håper nok at brukere gitt valget vil foretrekke Windows på telefonene sine.

De har også gitt to indiske produsenter anledning til å utstyre telefonene sine med Windows Phone uten å betale en rupi i lisensavgifter, skriver The Times of India.

Fra før av har Microsoft, som eier av Nokia, lansert Android-telefoner tett knyttet til sine egne skytjenester. Håpet med disse er å pense brukere i nye markeder over på Microsoft-produkter.

LES MER: Android på Nokias vis

OPPDATERT 20.04.2014: I en uttalelse til Fierce Wireless sier Huawei at det «på dette tidspunktet ikke er noen planer om å lansere en dual OS-smarttelefon i nær fremtid.»

Ifølge nettstedet sier en talsperson for selskapet at planene deres har endret seg siden Shao Yang ga sine uttalelser til Trustedreviews.net i februar.

Hva enden på visen blir er dermed noe uklart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.