MOBIL

Nå kommer Panasonic

Japanske Panasonic skal begynne å selge smarttelefoner i Europa.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. nov. 2011 - 10:09

Panasonic trakk seg ut av det europeiske markedet i 2005, etter at de sluttet å lage GSM-telefoner. Den gangen het det at de ville ta en pause på to-tre år. De doblet like greit denne pausen, og med unntak av et par telefoner for eldre, har de ikke sluppet telefoner i Europa siden den gangen. 

Nå annonserer den japanske elektronikkprodusenten sin gjeninntreden i det europeiske mobilmarkedet. Fra neste år skal de selge smarttelefoner med Android. Deretter skal de også utvide til Nord-Amerika og resten av Asia, ifølge en artikkel i the Nikkei business daily gjengitt av Reuters.

7,5 millioner telefoner

Panasonic planlegger å selge 7,5 millioner mobiltelefoner i andre markeder enn Japan i 2015. I dag selger de kun telefoner i Japan.

Panasonics mobiltelefoner kjenner du kanskje gjennom artikler om vanvittige telefoner som finnes i Japan. En av disse er Lumix Phone, som er en telefon som i grunnen ligner mest på et kamera.

Hvorvidt Skandinavia står på kartet for Panasonics satsing gjenstår å se. Vi tok kontakt med Panasonic, som hadde følgende å si om saken:

Vi undersöker för tillfället olika regioner i världen bl.a. Europa för att expandera vår mobiltelefonverksamhet utanför Japan men det finns just nu inga detaljer färdiga.

Kilde: Reuters

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.