MOBIL

Nå kommer Opera Mini til Symbian

"Men det finnes vel allerede?" tenker du kanskje.

Opera Mini

Opera Mini er en nettleser som komprimerer data eksternt før det lastes inn på telefonen. Nettsider kan komprimeres ned inntil 90 prosent.

Dette betyr at du laster ned mindre data over mobiltilkoblingen, og kan gi besparelser på telefonregningen din, spesielt dersom du ikke har fastpris på datatrafikk.

Nettleseren laster også nettsider raskt i forhold til vanlige nettlesere, siden du laster ned mye mindre data.

Opera har sluppet en såkalt "native" utgave av Opera Mini 5.1 til Symbian. Fra før av har Symbian-brukere vært nødt til å bruke en versjon i Java-utgave. Det vil si versjonen som fungerer på ikke-smarttelefoner.

Les også: Minitest av Opera Mobile 10 for Symbian »


Den nye utgaven er tettere integrert mot Symbian-operativsystemet, og har flere funksjoner enn Java-utgaven. Blant annet får du nå bokmerkesystemet "speed dial", nettleserfaner og et bedre brukergrensesnitt.

Raskere enn før

Opera Mini 5.1 skal starte opp raskere enn Java-utgaven, har fått forbedret ytelse når du surfer på nettsider, støtte for flere metoder å skrive inn tekst, og støtte for klipping og liming.

Det er også nå mulig å velge hvilket aksesspunkt du vil bruke som standard. Dermed kan du for eksempel sette Opera Mini til for eksempel å kun bruke 3G-tilkoblingen din.

Beta!

Opera Mini 5.1 til Symbian er i en beta-utgave. Det vil si at det kan være enkelte bugs og feil i programvaren.

Last ned opera Mini 5.1 beta ved å gå til m.opera.com med nettleseren på mobilen din og velge "Opera Mini 5.1 beta for Symbian/S60".

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.