MOBIL

Nå kommer LGs toppmodeller

Gjør deg klar for 3D-mobilen og andre toppmodeller fra LG.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. apr. 2011 - 13:49

Om det er en produsent som virkelig har overrasket i år må det være LG. For la oss være ærlige: De siste årene har produsenten virkelig slitt med å levere spenstige produkter. At det er nettop LG som åpnet 2011 med brak som tokjernemobilen Optimus 2X og 3D-mobilen Optimus 3D er derfor ganske oppsiktsvekkende.

Les også: I år smeller det hos LG »

LG har plassert seg i det teknologiske toppsjiktet, og nå er produktene snart å finne i butikkene.

LG Optimus 2X har allerede vært i salg en liten stund. Denne telefonen har dobbeltkjerneprosessor, noe som enkelt forklart betyr at du har to prosessorer som deler på oppgavene til én enkel prosessor. Det fører til at alt går raskere.

Les test av LG Optimus 2X »

Nå får denne telefonen snart selskap av Optimus 3D.

Optimus 3D

I salg i juni

Pris: ca 5500 kroner

Optimus 3D har i likhet med Optimus 2X tokjerneprosessor. Men den har også doble minnekanaler og  doble minnebanker. Det vil enkelt forklart si at mens Optimus 2X sine to prosessorer må vente på tur for å få tilgang til arbeidsminnet kan Optimus 3D sine prosessorer uavhengig av hverandre få tilgang til minnet uten å måtte vente på tur.

Dette gjør at prosessorene kan jobbe raskere, så Optimus 3D er altså raskere enn Optimus 2X. 

Telefonen er den første som tar i bruk systembrikken TI OMAP 4430.

3D-skjerm

Men det som egentlig gjør telefonen spesiell er at den har autostereoskopisk 3D-skjerm. Det betyr at du kan se 3D-bilder på skjermen uten å bruke 3D-briller. Dermed kan du spille og se video i 3D på farten uten å se ut som en komplett idiot.

Se en demonstrasjon av hvordan det oppleves her »

Telefonen har også to kamera på baksiden, noe som gjør det mulig å ta opp video i 3D. Alt kan sees på telefonen, eller vises på et 3D-TV via HDMI-utgangen på telefonen.

Kommer i juni

Denne telefonen kommer i butikkene i juni. Du kan begynne å spare allerede nå, for prisen er ventet å ende på rundt 5500 kroner.

Vi fikk anledning til å leke med Optimus 3D under Mobile World Congress.

Les vår lyntest her »

LG Optimus Pad

I salg i mai

Pris: ca 8000 kroner 

Optimus Pad ble lansert allerede i januar. Dette er en tablet som kjører Android 3.0 Honeycomb - den nye, tablettilpassede varianten av Googles operativsystem.

3D-kamera

Det som gjør Optimus Pad spesiell er at den har 3D-kamera på baksiden. Som på Optimus 3D er dette to kamera som tar opp video i litt forskjellige vinkler, slik at du oppfatter bildet som 3D.

Men tableten har ikke 3D-skjerm slik Optimus 3D har, så skal du kikke på videoene dine må du enten koble Optimus Pad til et 3D-TV via HDMI eller ikle deg 3D-briller med glass i forskjellige farger.

Tableten er ellers rimelig bra spesifisert, med samme systembrikke som Optimus 2X; Nvidia Tegra 2. Denne har to prosessorer på 1 GHz, noe som blant annet gjør at surfing på tunge nettsider går unna som en lek.

Får konkurranse fra Samsung

Optimus Pad har 8,9 tommers skjerm, og har nylig fått konkurranse av Samsung Galaxy Tab 8.9 som har like stor skjerm. Men denne har ikke 3D-kamera, og kommer i salg i juni. Optimus Pad kommer i mai, så skal du ha en 8,9 tommers Android 3.0-tablet er LGs alternativ det eneste på markedet en liten stund.

Men det blir ikke billig. LG forventer at du skal betale hele 8000 kroner for Optimus Pad, så vi er spent på hvor mange som kommer til å gå for denne.

Les lyntest av Optimus Pad »

LG Optimus Black

I salg i mai

Pris: ca  3200 kroner

Under fanen "markedets lyseste skjerm" lanserte LG i januar Optimus Black. I dette legger de at lysstyrken i skjermen har høyere lysstyrke enn noe annet på markedet.

Skjermteknologien går under navnet NOVA, og skal ifølge LG bruke 50 prosent mindre strøm en AMOLED-skjermer når den viser et hvitt bilde. Sammenlignet med vanlige LCD-skjermer skal den bruke 50 prosent mindre strøm i innendørsbelysning. 

Skjermen er for øvrig fire tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler.

Batteriet i telefonen har en kapasitet på 1500 mAh, så det er saktens lov å håpe på at telefonen vil få god batterilevetid.

Wi-fi Direct

Telefonen er også den første med såkalt Wi-Fi Direct. Det vil si at du kan sende filer trådløst til andre enheter med Wi-Fi Direct uten å bruke Bluetooth, og overføringen skal gå veldig raskt.

Les hvordan Wi-Fi Direct fungerer »

Telefonen har ellers en TI OMAP 3630-systembrikke med prosessor på 1 GHz. Det er ikke snakk om tokjerneprosessor, med andre ord. 

Prisen skal ende på rundt 3200 kroner. Det er i så fall en overkommelig pris for en godt utstyrt telefon.

Se etter Optimus Black i butikkene i mai.

Les også lyntest av Optimus Black »

Vil du vite mer om hvilke mobiler som er på vei?

Det er et lass med interessante Android-telefoner på vei til markedet i Norge. Da vi var på Mobile World Congress i februar fikk vi tatt en titt på alle sammen.

Les alle lyntestene her »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.