IT

Nå kommer Idex-kortet

TYNN: Polymer-sensoren for avlesing av fingeravtrykk er kun 0,05 mm tykk. Nå skal den bygges inn i amerikanske sikkerhetskort.
TYNN: Polymer-sensoren for avlesing av fingeravtrykk er kun 0,05 mm tykk. Nå skal den bygges inn i amerikanske sikkerhetskort. Bilde: Idex
Espen Zachariassen
17. mars 2010 - 15:39

Fredag ble Idex notert på Oslo børs. Onsdag offentliggjorde selskapet at teknologien tas i bruk på konkrete løsninger.

Det betyr at en lang første utviklingsfase er over, og at kommersialiseringen snart er i mål.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Id-kort

I praksis handler det om at Idex' løvtynne polymer-sensor for å lese av fingeravtrykk skal puttes inn i ulike typer id-kort fra amerikanske Validus Technologies.

Partene varsler at løsningen vil være klar i løpet av andre halvår.

- Deres kort er mest i bruk innenfor identifikasjonskontroll internt i banker og offentlige etater. I det siste har de også et fokus på nasjonale id-prosjekter, sier administrerende direktør Ralph W. Bernstein hos Idex til Teknisk Ukeblad.

Idex-sjef Ralph Bernstein annonserer konkrete avtaler noen få dager etter fredagens børsnotering.

Borgerkortet

Det betyr at Idex og selskapets partnere ikke er uaktuelle for det norske borgerkortet på sikt.

- Men vi har ikke gjort mer enn å studere anbudspapirene. Det blir mer naturlig for oss å samarbeide med den leverandøren som vinner anbudet på kortene, sier direktøren.

Validus har forbindelser til aktører i større prosjekter for nasjonalt id-kort i Asia. Her har flere land ennå ikke noe system for identifisering av innbyggerne, som et personnummer.

- Slike prosjekter kan være aktuelle for våre løsninger, poengterer Bernstein.Går på batteri

Validus' prinsipp er et batteridrevet kort som genererer engangspassord. Den tekniske betegnelsen er One Time Password (OTP).

- Her er skal vi bidra med et tredje sikkerhetsnivå, forklarer Idex-sjefen: Brukeren må dra en finger over kortets leser for å få frem engangspassordet.

- Dette kan brukes til blant annet adgangskontroll, nettbank og netthandel. Etter hvert også i betalingskort, illustrerer Bernstein.Vokser

Foreløpig er han tilbakeholden med å antyde hvor stor utbredelse teknologien kan få med den amerikanske avtalen - og dermed hvor store inntekter det kan bli snakk om.

Men han regner med at staben kommer til å vokse. Det kan bli behov for flere utviklere, og selskapet må bygge opp et større markedsapparat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.