Nå kommer første store entreprise i Bypakke Ålesund: 3,6 km firefelts med tunnel

Om ikke lenge lyses den første store entreprisen ut på E136 Breivika - Lerstad. Dermed er man i full gang ved Bypakke Ålesund, en samferdselsutbygging til over fire milliarder kroner.

Entreprisen som snart kommer omfatter ny tunnel mellom Lerstad og Breivika, og nye gang- og sykkelveger for å tilrettelegge for myke trafikanter.
Entreprisen som snart kommer omfatter ny tunnel mellom Lerstad og Breivika, og nye gang- og sykkelveger for å tilrettelegge for myke trafikanter. Illustrasjon: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. feb. 2023 - 09:16

Arbeidet med den forberedende entreprisen har allerede pågått nærmere et års tid allerede, men utlysingen som kommer senere i vår blir den første knyttet til utbyggingen av innfartsveien E136. 

Her skal det bygges 3,6 km ny firefelts vei fra Breivika til Lerstad, hvor 2,6 km av denne skal gå i tunnel. Det skal også bygges nytt toplanskryss i vest ved Lerstad.

I morgen har Statens vegvesen invitert til såkalt markedsmøte, der de skal fortelle nærmere om oppdraget. Møtet er rettet mot entreprenører og rådgivere som kan være interessert i oppdraget, som ifølge Statens vegvesen vil bli lyst ut i slutten av april.

Arbeidet som skal lyses ut er en utførelsesentreprise, og prosessen skal gjennomføres  som anskaffelse med prekvalifisering og forhandling. På møtet i morgen vil det også bli orientert om de andre kontraktene som etter hvert vil komme i Bypakke Ålesund, som  firefelts vidare mot Nørvasundet og gang- og sykkelveiutbygging mellom Moa og Lerstad.

Oversiktsfoto med innteikna trasé for E136 Breivika-Lerstad <i>Illustrasjon:  Statens vegvesen</i>
Oversiktsfoto med innteikna trasé for E136 Breivika-Lerstad Illustrasjon:  Statens vegvesen
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.