Nå kommer 3D-bølgen

Ukens podcast handler om 3D i alle varianter.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
29. juli 2016 - 15:39

I ukens podcast tar Jan og Odd Richard bokstavelig talt en titt på 3D. Teknologien er kanskje eldre enn du trodde, men er i ferd med å få et skikkelig oppsving. Riktignok etter å ha havnet i grøfta noen ganger.

Nylig er det underholdningsindustrien som brøyter vei ved å sørge for lave priser og rimelig teknologi. Og nok en gang står mobiltelefonen helt sentralt. VR er på alles lepper og veien til mål er en plast- eller for den saks skyld, pappmaske foran telefonen. Den har det du trenger av skjerm og sensorer.

Mye av den samme teknologien kommer også i den neste bølgen; AR, hvor du blander virkeligheten med det datagenererte.

3D er ikke bare datagenererte modeller. Odd Richard har latt seg 3D-skanne av 115 synkrone Canonkameraer til en modell som kan dreies alle veier. Det eneste som ikke ble skannet var fotsålene.
Og så er det selvfølgelig 3D-print. Når giganter som HP og Canon, med sine posisjoner på 2D-print, hiver seg på toget - ja, da skjer det noe.

Lytt til ukens podcast nederst i denne saken.

Jan Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs nye podcast Teknisk sett.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes eller en annen podcast-app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Her kan du abonnere på podcasten Teknisk sett på iTunes

RSS-feed: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:197994369/sounds.rss

Hør de tidligere episodene: tu.no/podcast

Ukens episode:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.