MOBIL

Nå kan Google Maps vise deg hvor du har vært

Google med tidslinje i Maps.

Nå kan du få oversikten over hvor du har vært i Google Maps.
Nå kan du få oversikten over hvor du har vært i Google Maps. Bilde: LG/Skjermdump/montasje
Marius ValleMarius ValleJournalist
22. juli 2015 - 12:31

At Google vet det meste om deg er ingen nyhet, ei heller at de vet hvor du har vært.

Nå gjør de det imidlertid enklere å bruke denne informasjonen til noe fornuftig. I den nyeste utgaven av Google Maps på Android og for nettleser har det kommet en tidslinje, som lar deg gå tilbake i tid og se hvor du var den aktuelle dagen.

De kombinerer dette med Google Photos, dersom du bruker tjenesten. Da vil du se bilder du har tatt i tidslinjen din.

Slett ikke dumt dersom du har behov for å finne ut hvor du var og hva du gjorde på et tidspunkt, eller om du bare vil mimre litt.

Les også: Slik finner du ut hva Facebook vet om deg

Svært detaljert

Du ser steder du har besøkt, og hvordan du har transportert deg selv, enten til fots, på sykkel eller i et motorkjøretøy. Loggen er svært detaljert. Du kan se tidspunktene du ankom steder, og når du dro igjen.

Loggen vil kun være tilgjengelig dersom du ikke har deaktivert posisjonsloggføring i Google-innstillingene dine. Du kan endre posisjonsinnstillingene i Google Maps når du ser på tidslinjen din.

Om du vil slette dager fra loggen, eller steder du har vært enkeltvis.

Les mer: Slik tar du kontroll over hva Google vet om deg

I tillegg til tidslinjen, kan du se bevegelsene dine i kartet.
I tillegg til tidslinjen, kan du se bevegelsene dine i kartet.

Rulles ut gradvis

Loggen finner du i nyeste versjon av Google Maps på Android. Denne er i ferd med å rulles ut, så om du ikke har funksjonen tilgjengelig enda, vil du trolig få den om kort tid.

Alternativt kan du manuelt sjekke om du kan oppdatere på Google Play, eller laste ned installasjonsfilen fra APKmirror.com (så lenge du er klar over farene ved å installere apper fra andre kilder enn appbutikken).

Den nye appen har versjonsnummer 9.12. Du finner tidslinjen ved å trykke på menyikonet i søkefeltet, og se etter «Din tidslinje» rett under «Dine steder».

Vil du heller se loggen i nettleserutgaven av Google Maps, skal dette ifølge Google også være mulig så lenge du er logget på med samme Google-brukernavn som du bruker på mobilen.

Vi får imidlertid ikke opp dette når vi besøker Google Maps fra vår PC. Det skyldes antakelig at funksjonen ikke er tilgjengelig på norsk der enda.

Les også: Kan du disse 10 Google Maps-triksene?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.