MOBIL

Nå kan en Android-app være 4 GB

Og det blir enklere å kreve igjen penger for spill som ikke funker.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. mars 2012 - 09:02

Størrelsen på Android-apper har vært begrenset til 50 MB. Dette har satt en del begrensninger, spesielt for utviklere av spill med store grafikkpakker. Et eksempel er GTA 3, som i Android Market er listet som en nedlasting på 8,9 MB. 

LES OGSÅ: Hvorfor Grand Theft Auto 3 er vårt nye favorittspill

Men når spillet er installert må du laste ned flere hundre megabyte med spilldata i tillegg. Dette er vanskelig å se i Market, og det vil i mange tilfeller gjøre det vanskelig å benytte seg av muligheten til å "returnere" spillet innenfor 15 minuttersgrensen

Dette har vært en vei rundt størrelsesbegrensningen for spillutviklere.

Nå kan utviklerne allerede før du laster ned spillet advare deg om dette, ved at den totale nedlastingsstørrelsen vises i Market. Men størrelsen på den første nedlastingen kan fortsatt bare være maks 50 MB.

Du må altså fortsatt laste ned ekstra spilldata. Men disse spilldataene kan være i to pakker på inntil 2 GB hver, altså 4 GB tilsammen. For utviklerne er den store fordelen at spilldataene nå kan lastes ned fra Android Market, slik at de slipper å sette opp egne tjenere for dette.

LES MER: Her finner du alle våre omtaler av Android-apper

Du kan returnere spill etter nedlastingen

For brukerens del er fordelen at du nå vil se den faktiske nedlastingsstørrelsen. Og returperioden starter ikke før filene er lastet ned. Dermed får du faktisk mulighet til å prøve spillet før du eventuelt bestemmer deg for å kreve tilbake pengene dine.

Google har lagt opp til at ekstrafilene skal lastes ned automatisk over Wi-fi. Dersom en fil er stor kan den hentes ned i flere omganger, og telefonen vil varsle deg når den er lastet ned. 

Det er for øvrig fortsatt mulig for utviklere å tilby ekstra nedlasting over sine egne tjenere som før. Da vil 15 minuttersperioden gjelde fra du laster ned appen fra Android Market, og ikke fra du har lastet ned ekstra data.

Kilde: android-developers.blogspot.in

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.