MOBIL

Nå kan du spore Sony-telefonen din

Sony lanserer sporingstjenesten My Xperia.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. jan. 2013 - 22:55

Du har helt sikkert hørt en og annen historie om en stakkars sjel som har blitt frastjålet sin iPhone, men har fått den igjen og kanskje til og med fakket tyven ved å bruke sporingstjenesten i iCloud.

Lignende funksjonalitet kommer nå til Sonys telefoner. De lanserer nå tjenesten My Xperia, som lar deg spore telefonen, får den til å ringe, låser den, og sletter alt innholdet på den.

Det skal selvsagt nevnes at verken Apple eller Sony er de eneste som tilbyr dette. Det er innebygget i Windows Phone, Samsung har sin egen kalt Samsung Dive, og det finnes dessuten en rekke apper på Google Play som gir en hvilken som helst telefon samme funksjonalitet.

LES MER: Slik sikrer du mobilen din

Testes på Xperia Acro S først

Men nå hiver altså Sony seg på. De har ikke åpnet dørene for alle modeller, så du kan foreløpig kun teste den ut dersom du har en Xperia Acro S og får invitasjon til å delta. De kommende ukene skal flere modeller legges til. Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig i Norden.

Om du får muligheten til å teste vil du motta et varsel på telefonen din. Deretter kan du laste ned programvaren via Update Center. Når dette er gjort trenger du bare å aktivere tjenesten, så er telefonen til sporbar.

En liten men smart detalj er at du ikke trenger å huske på noen egen påloggingsinformasjon for tjenesten. Så snart du har aktivert den på mobilen benytter du Google-brukernavnet ditt for å spore telefonen via Sonys nettsider.

Herfra kan du se telefonens siste kjente plassering i et kart, og ringe, låse eller slette den.

Kilde: blogs.sonymobile.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.