Nå kan du ringe med iPad

En ny app gjør iPad om til en gigantisk mobiltelefon.

En ny app gjør iPad om til en gigantisk mobiltelefon.

Vi tipper alle iPad-eiere har vært grønne av misunnelse når de har sett Samsung Galaxy Tab-eiere prate med sine nære og kjære på tableten. 

Men nå er tiden for misunnelse forbi. Alle som har en iPad (den første) med 3G kan nå få ikke bare telefonsamtaler, men også SMS på iPad-en sin.

Siden Apple har bestemt at iPad ikke skal brukes til dette formålet må du imidlertid jailbreake iPad-en din for å få det til. 

Cydia-app

Utviklerne som kaller seg iPhoneIslam har laget jailbreak-appen PhoneIt-iPad som er tilgjengelig i Cydia-butikken. Den koster 20 dollar. For å ta i bruk appen trenger du en jailbreaket iPad 1 med iOS 4.3.3. Når du har lastet ned appen må den aktiveres fra utviklernes nettsider, så kan du sette i gang og ringe og tekste fra iPad-en din.

Det som er litt leit er selvsagt at du får lite annet enn en stor høyttalertelefon, da iPad i alle all foreløpig ikke støtter Bluetooth-håndfri til å ringe med.

I det minste får du mulighet til å sende SMS uten å gå via tredjepartsløsninger som bruker nettjenester til å sende meldinger.

Les mer om appen på iPhoneIslam.com. Dette er for øvrig gjengen som hacket Facetime inn på iPhone 3GS.

Kilde: iPhoneIslam.com, via Engadget.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå