KARRIEREARBEIDSLIV

Nå kan du nominere Årets Unge Rådgiver

For tiende gang skal det deles ut en pris til årets unge rådgiver.

Potensielle kandidater til prisen Årets unge rådgiver kan nomineres i to kategorier, Årets fagekspert og Årets prosjekteringsleder.
Potensielle kandidater til prisen Årets unge rådgiver kan nomineres i to kategorier, Årets fagekspert og Årets prosjekteringsleder. Bilde: Sandro Di Carlo Darsa
4. sep. 2013 - 14:30
Vis mer

Det er Rådgivende Ingeniørers Forening som står bak prisen.

Målet med prisen er å synliggjøre de unge rådgiverne, øke kjennskapen til RIF og forsterke samfunnets anerkjennelse av innsatsen RIF-rådgivere gjør.

Rådgiveren som nomineres kan ikke være eldre enn 35 år.

Nomineres i to kategorier

Det går an å nominere potensielle kandidater i to kategorier: Årets fagekspert og Årets prosjekteringsleder. Denne ordningen er ny i år.

– Vi har tradisjonelt sett fokusert på kandidater som er fageksperter på sitt område og som løfter fram faget. Men i det siste ser vi at prosjektene er blitt mye mer krevende og omfattende. Det er ikke nok med fagspesialister, vi trenger også noen som kan lede prosjektene. Derfor ønsker vi å dele ut prisen i to kategorier, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

Ifølge Skudal Hansteen skal Fageksperten være en god formidler, vise evner til praktisk anvendelse av kunnskapen og være et faglig fyrtårn.

– Krav til vinneren av prisen i kategorien Prosjekteringsleder er god forståelse av gjennomføringsmetodikk, arbeidsprosesser, de tekniske fagene og utfordringene. Å være en god lagbygger og gode samarbeidsevner er del av prisens krav, sier Skudal Hansteen.

De nominerte trenger ikke være en RIF-godkjent rådgiver. Skudal Hansteen forklarer at for å bli en slik rådgiver må man gå gjennom en omfattende prosess med intervjuer og kompetansesjekk.

– I bedrifter skal hver tiende ansatt ha denne spesialkompetansen.

Får studiereise

Prisen består av et diplom, et kunstverk og en studiereise til den internasjonale møteplassen for rådgivere, FIDIC-konferansen. 

Vinnerne skal kåres i november på RIFs høstmøte.

Les også:

Så mye koster det å rekruttere en ny kollega

Klarer du oppgavene i verdens største petroleumsquiz?

Fersk undersøkelse: Slik vil ingeniørene stemme  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.