IT

Nå kan du leie Office

Med nye Office i forbrukerinnpakning gir Microsoft et solid tilsvar til Google

Fjernstyrt: Med den nye Officeversjonen kan kona og løsningsrådgiver i Microsoft, Ole Alexander Dahl, dele dokumenter og han kan få en handleliste fra hennes Word direkte inn i sin Windows Phone. I sanntid.
Fjernstyrt: Med den nye Officeversjonen kan kona og løsningsrådgiver i Microsoft, Ole Alexander Dahl, dele dokumenter og han kan få en handleliste fra hennes Word direkte inn i sin Windows Phone. I sanntid. Bilde: ORV
30. jan. 2013 - 11:59

Microsoft er klar med en ny versjon av Office 365 Home Premium. 2013-utgaven er bedre, billigere og tett koblet nettskyen, skal vi tro selskapet, men fremfor alt bryter den nye utgaven med den gamle betalingsmodellen.

Den blir riktignok til salgs som før, men fremfor alt blir den noe du leier for et månedlig beløp på 67 kroner. Da får du med alle programmene inkludert Outlook, databaseprogrammet Access og desktop publishing-programmet Publisher og alle sammen kan installeres på inntil fem enheter.

Til og med Mac, Windows Phone og Windows RT er tilgodesett som medlem av femmergruppen, selv om ikke alle spesialprogrammene finnes på disse plattformene.

– Leieforholdet fungerer over nettet og det betyr at du leier Office, ikke noen spesiell versjon. Kundene blir kontinuerlig oppgradert og vil alltid ha siste utgave av programvaren. Den tiden er over da man måtte kjøpe dyre oppgraderinger med to-tre års mellomrom, sier løsningsrådgiver i Microsoft, Ole Alexander Dahl.

Les også: Nå kommer Microsoft-brettet til Norge

Fleksibelt

Microsoft har sett hvordan fremfor alt Google har pustet dem i nakken med Google Docs. Noen synes det er greit å kjøre programmene i en nettleser. Det kan du også gjøre med Office 2013, men funksjonaliteten er ikke like stor som i det fulle programmet.

Alternativt kan du strømme en full versjon av programmet over nettet, og det kan nok være praktisk om man ønsker å redigere et dokument på en lånt maskin et eller annet sted.

Det er bare å logge seg inn med brukernavn og passord, så får du både programvare og dokumenter.

Selv om Microsoft virkelig har tatt seg selv i nakken på nettsiden så vil nok de fleste foretrekke å installere den fulle versjonen av programmene på maskinen. Det er greit å ha alt tilgjengelige på PC-en selv om nettet er fraværende.

Les også: Norsk Facebook-jakke kan redde liv

Mer funksjonalitet

En nyhet i Office 365 Home Premium er full tilgang til Exchange. Microsoft driver den som en nettskytjeneste og gjør at selv de som bare betaler den lave månedsleien får tilgang til serveren via Outlook. Det er nok smart å gi alle tilgang til Mercedesen for å hindre at Google stjeler kundene.

Med på kjøpet er også 20 GB ekstra lagerplass på SkyDrive. Den kommer i tillegg til det man måtte ha fra før og siden alle får 7 GB gratis blir det minimum 27 GB plass i nettskyen.

Siden Office er tett bundet til nettskyen har Microsoft gjort det mulig å jobbe sammen på samme dokument over nettet.

– Jeg kan logge meg inn på stilen til sønnen min og hjelpe ham med den uansett hvor jeg er i verden, sier Dahl.

Ringe gratis

Microsoft begynner også å få en ide om hva de skal bruke Skype til, programmet som de kjøpte for et par år siden for over 8 milliarder dollar.

Alle Office-kundene får med 60 gratis ringeminutter i måneden. Det betyr selvfølgelig ingen ting om partene snakker innen hver sin WiFi-sone. Da er det alltid gratis.

Men nå kan du snakke fra PC-en i Langtvekkistan og ringe ut til en mobiltelefon i Norge uten at det koster noe. Ringer du fra USA så har du spart inn månedsbeløpet på rundt 5 minutter.

Les også:

Nå skal SMS kunne brukes i grupper

I år begynner mobilbetalingen

Ingen grunn til å ha Java i nettleseren  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.