IT

Nå kan du lage din egen Street View

Få leiligheten din på Google Maps.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
10. des. 2013 - 19:59

Med Google Maps og Street View har det lenge vært mulig å se seg rundt på gatenivå i mange av verdens byer. I fjor ble det mulig å legge til egne 360-gradersbilder tatt med Android-mobiler, og etter hvert også andre kameraer.

Nå har Google lansert muligheten til å lage egne, lokale "street views" av bygninger, friluftsområder eller for den saks skyld leiligheten din. I kjent Street View-stil kan man klikke seg videre fra bilde til bilde.

Teknisk Ukeblad har allerede testet nyvinningen, milevis unna nærmeste gate. Nærmere bestemt Statfjord B i Nordsjøen. Du kan se hvordan det ble øverst i denne saken.

Bildene er et lite utdrag fra Sjekk ut vårt gigantiske multimedierigg fra Statfjord B - som består av totalt 14 interaktive bilder med video.

Video-animasjon: Slik blir månen i 2014

Lag selv

Google Views - eller Verdensvindu som det kalles på norsk - kan du selv laste opp 360-bilder ("spheres") og sette dem sammen til en Street View-aktig tur. Det er enklest å gjøre med mobil, men også mulig med mer avansert utstyr.

Bildene kan deles med det samme, mens bare Google-godkjente bilder blir synlig direkte fra Google Maps.

Det er mulig å linke fra bildene ut til Street View, men de blir ikke synlige hvis du kommer fra gata i Street View. På Statfjord B var ikke dette noe påtrengende problem.

Enkelt

Google har laget et system som er enkelt i bruk, men også med svært begrensede muligheter. Vi savnet noe så enkelt som mulighet til å lenke ut til eksterne nettsider. Til gjengjeld kan de ferdige turene legges rett inn på egne nettsider.

Sjekk også ut disse gigapikselbildene:

Se hver minste detalj i hovedstaden  

Et helt unikt bilde av Tønsberg  

Scroll deg rundt i Paris  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.