STREET VIEW

Nå kan du lage din egen Street View

Få leiligheten din på Google Maps.

Få leiligheten din på Google Maps.

Med Google Maps og Street View har det lenge vært mulig å se seg rundt på gatenivå i mange av verdens byer. I fjor ble det mulig å legge til egne 360-gradersbilder tatt med Android-mobiler, og etter hvert også andre kameraer.

Nå har Google lansert muligheten til å lage egne, lokale "street views" av bygninger, friluftsområder eller for den saks skyld leiligheten din. I kjent Street View-stil kan man klikke seg videre fra bilde til bilde.

Teknisk Ukeblad har allerede testet nyvinningen, milevis unna nærmeste gate. Nærmere bestemt Statfjord B i Nordsjøen. Du kan se hvordan det ble øverst i denne saken.

Bildene er et lite utdrag fra Sjekk ut vårt gigantiske multimedierigg fra Statfjord B - som består av totalt 14 interaktive bilder med video.

Video-animasjon: Slik blir månen i 2014

Lag selv

Google Views - eller Verdensvindu som det kalles på norsk - kan du selv laste opp 360-bilder ("spheres") og sette dem sammen til en Street View-aktig tur. Det er enklest å gjøre med mobil, men også mulig med mer avansert utstyr.

Bildene kan deles med det samme, mens bare Google-godkjente bilder blir synlig direkte fra Google Maps.

Det er mulig å linke fra bildene ut til Street View, men de blir ikke synlige hvis du kommer fra gata i Street View. På Statfjord B var ikke dette noe påtrengende problem.

Enkelt

Google har laget et system som er enkelt i bruk, men også med svært begrensede muligheter. Vi savnet noe så enkelt som mulighet til å lenke ut til eksterne nettsider. Til gjengjeld kan de ferdige turene legges rett inn på egne nettsider.

Sjekk også ut disse gigapikselbildene:

Se hver minste detalj i hovedstaden  

Et helt unikt bilde av Tønsberg  

Scroll deg rundt i Paris  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå