MOBIL

Nå kan du jailbreake iOS 6

Sperrene i iPhone 5, iPad Mini og andre enheter som kjører iOS 6 er nå knekt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. feb. 2013 - 20:44

Om du har en iPhone 5, eller en annen iOS-enhet som kjører iOS 6 kan du nå jailbreake enheten din. For den uinnvidde handler jailbreaking altså om å fjerne sperrene Apple har lagt i veien for installasjon av apper fra andre steder enn App Store, og mulighet for å fikle med de fleste aspekter ved enhten.

Jailbreaken har fått navnet evasi0n, og støtter alle iPhone-, iPad- og iPod-enheter som kjører iOS 6 til 6.1. Dette er en såkalt "untethered" jailbreak. Det vil si at du jailbreaker én gang, og deretter bruker enheten som du vil. Motsetningen er "tethered", som vil si at du må jailbreake enheten på nytt for hver gang du har skrudd den av.

Knekkes med PC-en

For å komme i gang trenger du en PC som kjører Windows, Mac OS eller Linux. Du laster ned og starter verktøyet, kobler til iOS-enheten din og trykker "jailbreak"-knappen i programmet. Verre er det faktisk ikke. 

Det anbefales at du deaktiverer passordlås, og at du tar en fullstendig sikkerhetskopi av enheten før du setter i gang. 

Om du ikke vet helt hva du driver med, eller hvorfor du skal jailbreake anbefaler vi generelt at du lar være. Skulle det gå riktig så galt risikerer du å ende opp med en veldig dyr papirvekt.

Du kan lese mer på evasi0n.com.

Kilde: evasi0n.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.