MOBIL

Nå kan du igjen ta Visa med mobilen

iZettle tar steget ut av beta og åpner for Visa-betaling i Norge. Kommer også til Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. nov. 2012 - 08:00

I våres testet vi ut betalingstjenesten iZettle, som enkelt forklart lar deg ta betalt med kort på en iPhone. Du setter en kortleser i telefonen, setter kortet i leseren, og trekker penger fra kortet.

LES OGSÅ: Test av iZettle

Tjenesten har vært i beta i Norge, men er i dag lansert for fullt. Det betyr at alle kan bli kunder og få tak i en kortleser til iOS-enheter og Android-enhter.

I sommer ble det klart av iZettle mistet muligheten til å ta betalt med Visa-kort. Dette er nå på plass igjen, men ikke i samme form som da vi testet tjenesten. Det er nemlig ikke lenger mulig å bruke kortleseren til å ta betalt med disse kortene.

Uten kortleser

I stedet må du legge inn betalingsinformasjonen i appen. Du må også legge inn mottakerens telefonnummer. Deretter får den som skal betale en SMS med en lenke til en nettside hvor betalingen utføres. 

Det går altså ikke like glatt som når du tar betalt med Diners eller MasterCard. Med disse kortene kan du enkelt og greit bruke kortleseren. 

Du finner mer informasjon om Visa-betaling på iZettles nettsider.

199 kroner for kortleser

Kortleseren koster 199 kroner pluss moms (altså 248,75 kroner). Når du kjøper denne får du et gavekort på 199 kroner, slik at du ikke betaler transaksjonsgebyrer på tjenesten den første tiden.

Du betaler 2,75 prosent av transaksjonssummen i gebyr, og dette trekkes rett av summen. Dersom du for eksempel tar 1000 kroner i betaling, får du altså overført 973,23 kroner til kontoen din.

Kortleseren kan kjøpes fra iZettles nettsider. Appen er gratis, og lastes ned fra Apples App Store eller Google Play.

iZettle er for øvrig ikke alene om kortbetaling på mobil. PayPal er blant selskapene som også driver med dette.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.