MASKINER & UTSTYR

Nå kan du bestille elektriske anleggsmaskiner fra Volvo på nett

I dag åpnet Volvo ventelisten for bestillinger av sine første elektriske anleggsmaskiner. Det står allerede rundt 20 norske kunder på listen.

Volvo har åpnet venteliste for de som vil bestille elektriske anleggsmaskiner på nett. Der står det allerede rundt 20.
Volvo har åpnet venteliste for de som vil bestille elektriske anleggsmaskiner på nett. Der står det allerede rundt 20. Foto: Volvo CE
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. feb. 2020 - 12:01

Volvo Construction Equipment gjør nå som bilbransjen har gjort, nemlig med mulighet for å bestille elektriske anleggsmaskiner via internett. Som første maskinleverandør lanserte de i dag sin nettside hvor man kan forhåndsbestille en liten elektrisk gravemaskin eller hjullaster.

Og som med elbiler er dette en såkalt pre-booking på de første maskinene som ennå ikke er satt i produksjon. De første maskinene vil trille av samlebåndet først til sommeren en gang.

Volvo «lokker» med et begrenset antall maskiner det første året, og oppfordrer «de som vil være blant den eksklusive gruppen av pionerer innen bransjen» som kjøper de første serieproduserte helelektriske Volvo-maskiner, om å bestille nå.

Okeas Brasse-funn nord i Nordsjøen skal bygges ut og knyttes til den eksisterende Brage-plattformen.
Les også

Bygger ut felt – 24 millioner fat olje og gass

Norge er blant de første

Maskinene det er snakk om er minigraveren ECR25, en 2,7 tonns maskin med batterikapasitet som holder til fire timers sammenhengende jobb.  I løpet av en time kan den imidlertid lades opp til 80 prosent ladekapasitet, og best av alt er at den slipper ut null klimagasser. Det teller i de stadig flere anleggskontraktene som har utslippskrav.

L25 er den andre maskinen som kan forhåndsbestilles. Det er en femtonns hjullaster som med fulladet batteri kan holde det gående i opptil åtte timer. Lading opp til 80 prosents batterikapasitet kan skje på to miner, mens ordinær fullading med 230 VAC-lader skjer i løpet av 12 timer.

Volvo skriver i en pressemelding at det i første omgang er nøkkelmarkedene  Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Nederland og Norge som åpner for bestilling av de ny elmaskinene over nett.

Brøytebil med biogass.
Les også

Biogass-biler: «Dau i motoren, god å kjøre»

Salgssjef for Volvos anleggsmaskiner i Norge, David Kristianslund, forteller at interessen for elmaskiner har vært voldsom i Norge. Og han tror nok at interessen er større her enn i mange andre europeiske land, som følge av at Norge allerede er langt framme innen elektrifisering av bilparken.

– Pågangen fra kunder som er interessert i å reservere en elmaskin har vært stor så langt i dag. Ut fra det jeg hører vil vi sikkert ligge på et 20-talls maskiner som er reservert av norske kunder i løpet av denne dagen, forteller han.

Kristianslund er litt forsiktig med å love eksakt leveringstid, men mener at de fleste som reserverer en elmaskin nå, vil kunne få den levert innen utgangen av året.

Forenkler kundeopplevelsen

Toppsjefen i Volvo CE, Melker Jernberg, sier at de hele tiden leter etter nye måter å nå ut til sine kunder på, som både forenkler og forbedrer kundeopplevelsen.

– Da er det jo en passende anledning når vi lanserer en helt ny maskinteknologi, at vi også lanserer en ny og innovativ plattform for å reservere seg plass i køen for å kjøpe disse maskinene. Denne plattformen vil etterhvert bli utvidet, slik at hele kjøps- og finansieringsprosessen kan skje på nett, forteller han.

Enkelte dager i vinter innstilte Ruter alle avganger i Oslo og Akershus.
Les også

Vet ikke om tiltak for å unngå kaos er lovlige

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.