SAMFERDSEL

Nå kan det bli billigere å parkere ulovlig

Vil etablere felles regelverk for parkeringsselskapene.

 Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ha et mer forbrukervennlig parkeringsregelverk.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil ha et mer forbrukervennlig parkeringsregelverk. Bilde: Ruud, Vidar
NTB NTB NTB
10. apr. 2015 - 18:33

Regjeringen vil etablere et felles regelverk for alle parkeringsselskap. De nye reglene kan medføre at det blir billigere å bli tatt for å parkere ulovlig.

– Jeg har lagt fram et forslag som er mye mer forbrukervennlig, nettopp fordi vi vet at forbrukerne blir forvirret av ulike regler, skilting og bøtesatser, og hvordan det praktiseres, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB.

Regjeringen vil rydde i parkeringsbransjen ved blant annet å samordne satser for parkeringsgebyr, opprette et tilsyn og innføre en felles, uavhengig klageordning.

Les også: Nytt EU-direktiv kan koste norske bileiere dyrt

Tre ulike satser

Det foreslås tre ulike satser som reaksjon for ikke å overholde parkeringsreglene, noe som faktisk kan medføre at å bli tatt for ulovlig parkering kan bli billigere. Den laveste satsen er 300 kroner, og den høyeste er på hele 900 kroner.

– Gjør man noe galt, så skal det koste, men det er mange som har opplevd at de har fått urimelig høye bøter i forhold til den forseelsen de har gjort. Det er sånne ting vi vil få lagt ned en begrensning på, sier Solvik-Olsen.

Det skal også stilles større krav til parkeringsselskapene, og det foreslås også forbud mot provisjonsavlønning.

– Vi har sett mange eksempler på uryddig oppførsel av parkeringsvakter. Felles krav til alle parkeringsselskapene vil sikre ryddige forhold i hele bransjen, sier samferdselsministeren

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.